OTAC I MAĆEHA MONSTRUMI: Tukli dete i ostavljali ga da spava na klupi u parku

Na sudu je dokazano da su nesavesni roditelji često maltretirali svog devetgodišnjeg sina, učenika četvrtog razreda osnovne škole, a neretko su ga izbacivali iz kuće, pa je dečak morao da spava napolju, u parku na klupi

  • 5
Devojka usmrtila muškarca, nasilje Foto: A. Nalbantjan

Otac i maćeha maloletnog dečaka, Selatin Seljmani ( 48 ) i njegova supruga Sanije Zekiri (44) iz Skoplja osuđeni su na uslovnu kaznu od dve godine zatvora za krivično delo „zapuštanje i maltretiranje maloletne osobe“.

DOLIJAO SKOPSKI PEDOFIL: Lagao devojčicu (13) da će je oženiti ako bude imala seks sa njim

Na sudu je dokazano da su nesavesni roditelji često maltretirali  svog devetgodišnjeg sina, učenika četvrtog razreda osnovne škole, a neretko su ga izbacivali iz kuće, pa je dečak morao da spava napolju, u parku na klupi.

Ko zna koliko bi još dečak trpio torturu roditelja da njegovi nastavnici nisu uočili da često odsustvuje sa časova, a kada i dođe u školu, bio je uplašen i zatvoren u sebe.

Nastavnici su pozvali dečaka da čuju šta ga muči, a kada je došao uočili su modrice po njegovom telu. Tada im je mališan ispričao da je modrice zaradio od udaraca svoga oca.

Kada su to čuli, nastavnici su alarmirali Centar za socijalni rad. Socijalni radnici su nekoliko meseci slali pozive Selatinu da dođe na razgovor u Centar zajedno sa sinom, ali se on nije pojavljivao. Kada bi i došao dolazio je sam pravdajući se da mu je sin u gostima kod rodbine.

Ko zna koliko dugo bi trajala ova igra "mačke i miša" da policija jednu noć nije pronašla dečaka samog kako spava na klupi. Kada su na mališanu videli modrice, odveli su ga u bolnicu gde su lekari utvrdili da ima krvne podlive po celom telu.

Njegovi roditelji, otac Selatin, koji ima još troje dese, i maćeha Sanije, koja je majka šestoro dece, na sudu su se branili ćutanjem. Dobili su po dve godine uslovno, a u zatvor će ići ako u narednih pet godina ponovo maltretiraju i tuku svoga sina.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.Blue

    22. septembar 2016 | 01:46

    Dve godine uslovno????!!! Vise puta slali pozive?! Ici ce u zatvor ako ga opet budu zlostavljali????!!!! Ja ne verujem sta citam. Ali ne verujem. Jadno dete.... :-(((

  • Crni

    22. septembar 2016 | 06:52

    Dao bi im ja po 20 godina za pocetak

  • Mica*

    22. septembar 2016 | 01:56

    Pa da, socijalne sluzbe svoj posao prebacili na sud! Decak i ostala deca u dom a otac i zla maceha u corku, po meni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA