TUŽNA SLIKA BEDE U VENECUELI: Bebe čuvaju u KARTONSKIM KUTIJAMA umesto u inkubatorima (FOTO) (VIDEO)

Slike ovih beba su nakon objavljivanja izazvale bes javnosti i ponovo stavile u centar pažnje situaciju u kojoj se ova zemlja nalazi

  • 15

Ekonomska kriza u Venecueli je otišla toliko daleko da doktori koriste kartonske kutije umesto inkubatora kako bi smestili novorođenčad.

STOTINE GLADNIH ŽENA PROBILE BARIKADE NA MOSTU: Hrlile kroz vojni kordon ka HRANI! (VIDEO)

Slike ovih beba su nakon objavljivanja izazvale bes javnosti i ponovo stavile u centar pažnje situaciju u kojoj se ova zemlja nalazi.

Manuel Fereira, direktor odseka ljudska prava ispred grupe Demokratska unija, rekao je da su slike snimljene u bolnici Domingo Guzman Lander u Barseloni, na severoistoku države Anzoategui. Slike su uslikali članovi osoblja bolnice koji su želeli da ostanu anonimni.

Eksperti kažu da u zemlji gde vlada ekonomska kriza, gde nema dovoljno hrane i goriva, nedostaju i druga značajna sredstva.

Daglas Leon, predsednik Zdravstvene Federacije Venecuele, izjavio je da neke bolnice rade sa samo 5 odsto opreme koja im je potrebna.

PLJAČKAJU PRODAVNICE ZBOG GLADI: Na ulicama Venecuele vlada siromaštvo, narod NEMA ŠTA DA JEDE (VIDEO)

Farmaceutska Federacija kaže da je nestašica lekova preko 80 odsto i da je oko 13 000 lekara, kao i 20 odsto medicinskog osoblja otišlo iz zemje u poslednje 4 godine, zbog krize u sektoru ali i niskih plata.

- Naše bolnice  imaju na stotine pacijenata, a mediji stalno izokreću stvari. Za razliku od mnogih mi priznajemo naše greške i nastavljamo da se borimo - objavio je na Tviteru Karlos Rotondaro, direktor sektora za socijalnu zaštitu.

Grupa medicinskih radnika se junu zadesila u parlamentu, gde su sa političarima razgovarali o nedostatku lekova u zemlji.

Predsednik Perua, Pedro Pablo Kuzinski, je na generalnoj skupštini UN govorio o uzasnoj krizi kroz koju Venecuela prolazi i da je situacija stvarno zabrinjavajuća.

Proizvodnja nafte u Venecueli je spala na 2,4 miliona barela dnevno, što je oko 350.000 manje nego prošle godine, preneo je Njujork Tajms.

Inflacija se utrostručila, a zemlja oskudeva i u hrani, posebno u pirinču i kukuruzu.

Hleb duplo poskupljuje iz meseca u mesec, a radnici koji rade na naftnim bušotinama kažu da zarađuju manje od dolara dnevno zbog velike inflacije.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nista licno

    24. septembar 2016 | 09:12

    Ove bebe i ne treba da budu u inkubatorima, znate li vi za sta se inkubatori koriste?!

  • Mr M

    24. septembar 2016 | 09:33

    Ni bebe u Bosni nisu imale kiseonik za inkubatore, demokratija im nije dozvolila

  • Spanac

    24. septembar 2016 | 10:32

    Venecuela je prva u svetu po dijamantima a narod gladuje jer ih bogati politicari i amerika eksploatisu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA