PONOVLJENO SUĐENJE DARKU ŠARIĆU: Jezički razumem šta piše u optužnici, ali ovako ne - to je izmišljena priča uz lažna svedočenja!

Darko Šarići još 12 optuženih u sudnici odbacili su sve optužbe i izjasnili se da nisu krivi. Postupak koji se vodi po šest spojenih optužnica protiv ukupno 36 okrivljenih, počeo je oktobra 2009, a oni se terete za šverc kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine

  • 2

Ponovljeno suđenje Darku Šariću i ostalima iz grupe koja je optužena za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz država Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, počelo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Počinje ponovljeno suđenje Darku Šariću za šverc 5,7 tona kokaina

Šarić i još 12 optuženih u sudnici odbacili su sve optužbe i izjasnili se da nisu krivi. Prvi put u sudnici su se pojavili optuženi Darko Tošić i Mihajlo Đoković.

Darko Šarić rekao je da - jezički razume šta piše u optužnici, ali da je ovako uopšte ne razume - jer je, kako je ocenio, to izmišljena priča, uz lažna svedočenja.

- Neću više govoriti da nisam kriv, neka dokažu - rekao je Šarić istakavši da za sudske optužbe i sve navode o njemu u medijima, nema dokaza.

Šarić je napomenuo i da su u podacima koji su navedeni ko otežavjauće okolnosti u prvostepenoj presudi netačni, jer kako je naveo, on nikada nije pravosnažno osuđen na četiri i po godine zatvora, već je bio samo uslovno osuđivan.

Ponovljeno suđenje Darku Šariću počinje u septembru

Na početku novog postupka optužnica nije ponovo pročitana, pošto su svi učesnici sa njom već upoznati.

Tužilaštvo je navelo da ostaje pri svim dokazima iz prethodnog postupka, uključući i presretnute telefonske razgovore, za koje tvrdi da su zakonito pribavljeni.

Tužilaštvo smatra da su i ranije izneti iskazi svedoka saradnika validni.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Sa druge strane, odbrana tvrdi da je optužnica proizvoljna i da ne sadrži precizno mesto i vreme u kojem su navodna krivična dela počinjena.

Naročito proizvoljnim odbrana smatra navode da je "Darko Šarić dao naloge i finansirao pripadnike kriminalne grupe" .

Odbrana je zatražila da se presretnuti telefonski razgovori odbace kao dokaz, jer nije precizno utvrđeno čiji su zapravo glasovi na tim snimcima.

Zatraženo je i da se utvrdi i precizira period u kojem su telefonski razgovori presretani i prisluškivani.

Odbrana je ocenila iskaze svedoka lažnim i najavila da će ih oboriti tokom postupka.

Predsednik Sudskog veća Siniša Petrović rekao je da će učiniti sve da ponovljeni postupak bude efikasan i ekonomičan.

Tužilaštvo predložilo šest novih svedoka u slučaju "Šarić"

Suđenje se ponavlja nakon što je Apelacioni sud u maju ukinuo prvostepenu presudu Šariću i ostalim članovima njegove grupe, kojom je bio osuđen na 20 godina zatvora zbog organizovanja šverca kokaina.

Presuda je ukinuta zbog "bitne povrede odredaba krivičnog postupka", predmet je vraćen na ponovno suđenje a Šarić je ostao u pritvoru.

Specijalni sud u Beogradu osudio je polovinom jula 2015. Šarića na 20 godina zatvora, a članovi njegove grupe osuđeni su na različite zatvorske kazne, od višemesečnih do višegodišnjih.

Trojica optuženih su postali svedoci saradnici, devetorica su potpisali sporazum o priznanju krivice dok je u bekstvu još njih 12.

Foto: e-stock.us/Djenka Foto: e-stock.us/Djenka

Šariću se sudilo u odsustvu, sve dok se nije predao vlastima, 18. marta 2014, a sve vreme je negirao krivicu, tvrdeći da je proces politički montiran.

Postupak koji se vodio po šest spojenih optužnica protiv ukupno 36 okrivljenih, počeo je oktobra 2009, a oni se terete za šverc kokaina iz Urugvaja, Brazila i Argentine u Zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dinaa

    26. septembar 2016 | 13:47

    Napravio on sporazum sa Vucicem i Milo pa se kao predao..naravno nije kriv!

  • Nikola

    26. septembar 2016 | 14:06

    Treba ga pitati samo jedno pitanje. Ako je sve laz kako kaze odakle mu tolike pare? A on to ne ume da objasni a da se ne uvuce u....znate vec sta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA