ZAJEDNO SU OTIŠLI U SMRT: Otac i sin zajedno pronađeni pod ruševinama u Alepu (FOTO)

Prema informacijama od volontera, muškarac i njegov sin su poginuli u napadu. Njegova supruga i ćerka koje su se nalazile u drugoj prostoriji su preživele i nalaze se u bolnici

  • 7

Volonteri Sirijske civilne obrane objavili su potresnu fotografiju na kojoj se vide poginuli muškarac i dete prekriveni prašinom i kamenjem. Čini se kao da je muškarac pokušao da se zaštiti od udara jer je koleno privukao do lica, a ruku stavio na glavu. Pored njega leži dete, a CNN piše kako se radi o njegovom sinu.

SIMBOL BEZNAĐA U ALEPU: Dečak obliven krvlju i prašinom je preživeo, njegov mlađi brat je MRTAV (FOTO)

Navodno se radi o napadu koji je izvršen 23. septembra, a nakon toga su volonteri u ruševinama tražili preživele. Prema informacijama od volontera, muškarac i njegov sin te još jedno dete iz peteročlane porodice poginuli su u napadu. Njegova supruga i ćerka koje su se nalazile u drugoj prostoriji su preživele, ali su povređene i prevezene u bolnicu.

Jedan od aktivista rekao je za CNN kako se radilo o najjačem napadu od marta 2011. godine, ukupno je ovaj vikend na Alepo izvršeno čak 200 vazdušnih napada.

- Ovo nije Pompeja, ovo je Alep - napisala je jedna osoba na društvenim mrežama uz navedenu fotografiju.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Najveća bitka

Sirijska vojska i njihovi saveznici zauzeli su u subotu područje severno od Alepa, stežući obruč oko istočnog dela grada koji je u rukama pobunjenika, a za to vreme ga neprestano bombarduju ruski avioni, prenose mediji. Zauzimanje Handarata, palestinskog izbegličkog logora smeštenog nekoliko kilometara severno od Alepa prvo je važnije napredovanje vojske u sklopu ofanzive o kojoj je vlada obavestila u četvrtak uveče. Logor, koji se nalazi na uzvišenom delu grada iznad jedne od glavnih ulica Alepa, u rukama pobunjenika je već godinama.

Dve nedelje nakon što su Moskva i Vašington najavili primirje, sirijski predsednik Bašar al Asad i njegovi ruski i iranski saveznici krenuli su u odlučujuću bitku za pobedu, koja isključuje bilo kakvu diplomatiju. Otkad je vojska najavila novu ofanzivu, u istočnom Alepu je poginulo više desetina ljudi. Stanovnici kažu da su napadi na istočni Alep intenzivniji nego ikada dosad kao i da se koristi razornije oružje.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Šef službe za civilnu zaštitu Amar al Selmo za Roiters je rekao da njegovi ljudi i dobrovoljci izvlače preživele, ali i mrtve iz ruševina, često golim rukama. Kaže i da je silina napada tolika da ne stižu svima da pomognu.

Sirijski Opservatorij za ljudska prava izvestio je da je najmanje 45 ljudi, među kojima desetero dece, ubijeno u subotu u istočnom delu grada, a spasioci su u petak objavili da je stradalo na stotinu ljudi.

Vojska i dalje tvrdi da bombarduje isključivo pobunjeničke položaje, kako je i najavila u četvrtak uveče.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    26. septembar 2016 | 15:19

    Zalosno. Sada ce americka propaganda da nastavi rat protiv Rusije. Iskoristice ovu zalosnu sliku da bi okrivili njih za ovakva ubistva. Zna se vec unapred kako radi zapadna propagandna masinerija.

  • SlobodaNarodu

    27. septembar 2016 | 10:00

    Koja patetika zapada preko CNN-a, sto ne kazete da su Amerikanci trazili primirje da prestrije svoje igrace ID u Alepu. A onda su prvi prekrsili to primirje bombardujuci sirijsku vojsku u Deir ez-Zor-u, ubivsi oko 60 vojnika preko 100 ranjeno. Posle su islamisti ID napali humanitarni konvoj da bi optuzili Ruse sve dok im Rusi nisu poslali snimak.A civili mogu dac izadju iz Alepa postoje koridori, ali im islamisti ne dozvoljavaju ti silni junaci koje je zapad sakupio iz celog sveta se skrivaju iza djece.

  • They Live

    26. septembar 2016 | 17:49

    Ovo rusi rade ( Rusija Israel I amerika rade zajedno )

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA