• 21

GENETSKA REVOLUCIJA: Rođena prva beba sa TROJE RODITELJA!

Petomesečni Abrahim Hasan ima DNK majke i oca, ali i mali deo genetskog koda koji je dobio od donora

  • 21
Rođena je prva beba na svetu koja ima troje roditelja. Ovo je velilki iskorak i uspeh za američke naučnike, s obzirom da je novoređenče prvi uspešan primer tehnike veštačke oplodnje u kojoj učestvuje troje ljudi, prenosi "Independent".
Petomesečni Abrahim Hasan ima DNK majke i oca, ali i mali deo genetskog koda koji je dobio od donora. Američki lekari izveli su u nauci do sada neviđeni potez kako bi se mali Abrahim rodio bez nasledne genetske nepravilnosti koje ima njegova majka.

Eksperti kažu da ovaj potez označava novu eru medicine, u kojoj je moguće sprečavanje da deca naslede retke genetske bolesti svojih roditelja. Njegovi roditelji su Jordanci a čitav ovaj eksperiment sproveli je tim američkih eksperata. prenosi magazin New Scienties. Detetova majka je imala Leigov sindrom. smrtonosni poremećaj koji napada nervni sistem u razvoju i koji se prenosi preko njenog mitohondrijalnog DNK.


Iako je ona zdrava, dvoje njene dece je do sada preminulo zbog nasleđivanja ove bolesti, devojčica koja je živela do svoje šeste godine i dečak koji je doživeo osmi mesec starosti.

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • sonsi

    Urodjene bolesti su samo izgovor da bih se vrsila dalja ispitivanja na ljudima...

  • Provincijalac

    Spavas li mirno Majkl Felpse ..?

  • mengele

    ladno zivimo matrix.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima