• 21
 ≫ 

GENETSKA REVOLUCIJA: Rođena prva beba sa TROJE RODITELJA!

 ≫ 

Petomesečni Abrahim Hasan ima DNK majke i oca, ali i mali deo genetskog koda koji je dobio od donora

 • 21
Rođena je prva beba na svetu koja ima troje roditelja. Ovo je velilki iskorak i uspeh za američke naučnike, s obzirom da je novoređenče prvi uspešan primer tehnike veštačke oplodnje u kojoj učestvuje troje ljudi, prenosi "Independent".

 

 

ROĐENA BEBA BEZ OČIJU: Roditelji očajni, ne mogu da zaustave suze (VIDEO)

 

 

 

 

Petomesečni Abrahim Hasan ima DNK majke i oca, ali i mali deo genetskog koda koji je dobio od donora. Američki lekari izveli su u nauci do sada neviđeni potez kako bi se mali Abrahim rodio bez nasledne genetske nepravilnosti koje ima njegova majka.

 

Eksperti kažu da ovaj potez označava novu eru medicine, u kojoj je moguće sprečavanje da deca naslede retke genetske bolesti svojih roditelja. Njegovi roditelji su Jordanci a čitav ovaj eksperiment sproveli je tim američkih eksperata. prenosi magazin New Scienties. Detetova majka je imala Leigov sindrom. smrtonosni poremećaj koji napada nervni sistem u razvoju i koji se prenosi preko njenog mitohondrijalnog DNK.

 

 

 

Iako je ona zdrava, dvoje njene dece je do sada preminulo zbog nasleđivanja ove bolesti, devojčica koja je živela do svoje šeste godine i dečak koji je doživeo osmi mesec starosti.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

 • Milan

  28. septembar 2016 | 00:17

  Pročitajte članak prvo. Ako roditelji imaju teške bolesti koje su nasledne ova metoda garantuje da to njihova deca neće imati. A to da li dete ima genetske osobine dve ili tri osobe je krajnje nebitno. Važno je da taj treći roditelj popuni genetske nedostatke koje pravi roditelji imaju. Ne pričajte molim vas o mutantima jer nemate pojma. To su tri čoveka, nisu roditelji dva čoveka i žirafa. Ljudski geni koji se prenose na dete mogu imati za cilj jedino dete sa identičnim genima kao roditelji. Nemojte mešati veru i nauku jer je medicina nauka koja se bazira na dokazima, dok je vera puko verovanje. Zamislite kada bi se medicina svodila na verovanje pa kada bi doktori verovali da aspirin leči sidu itd. bez potrebe za dokazivanjem. Dokažite vi istinitost stvari o kojima brbljate pa onda pričajte kako je nešto pogrešno. Nemojte zbog toga što vi verujete u nešto napadati neke koji imaju dokaze za razumnost svojih postupaka.

  49
  10

  Podelite komentar

 • Jelena

  28. septembar 2016 | 00:28

  Zašto se svi sprdaju na račun roditelja koji zbog nasledne bolesti ne mogu da imaju zdravo dete pa im je potrebna pomoć nauke? Ovo je zapravo spas za čovečanstvo, manje će biti dece sa naslednim bolestima. Ljudski geni stvaraju samo ljude i nema razloga za glupe izjave kako će ta deca biti mutanti i slično. Treća osoba treba da ima gene koji nedostaju pravim roditeljima i samo se dodaju ti geni koji nedostaju. Dakle to se radi tako da dete ima iste gene kao roditelji s tim što neće imati predispoziciju da oboli od njihove bolesti. Ne dodaju se tu neki geni sa osobinama trećeg roditelja i slično. Prvo pročitajte nešto iz oblasti medicine pa onda komentarišite. Ne možeš čitajući bibliju umišljati da si doktor.

  36
  10

  Podelite komentar

 • Naucnik

  27. septembar 2016 | 20:42

  To sto je pola rusa i srba i pola populacije, zatrovano verom u Boga koji naravno da ne postoji, i sto su sekptici prema nauci , je dokaz njihovog neobrazovanja, primitivnog intelekta i neznanja biologije, genetike, molekularne biologije, biohemija, hemije..... Kad budete malo procackali ove oblasti, lakse ce vam pasti ove revolucionarne ideje :) I da ,H20 je voda a ne djavolji znak (sarkazam )......

  30
  35

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA