≫ 

LEPA VEST ZA SMEDEREVSKE VOĆARE: Gradonačelnica Smedereva ispunila obećanje!

Sredstva su usmerena preko Fonda za razvoj poljoprivrede, i sa 3,2 miliona, koliko je za ovu svrhu bilo planirano na početku godine, budžet je povećan čak na 100 miliona

  • 0

Iz Smedereva stiže lepa vest za smederevske voćare: na četvrtoj ovogodišnjoj sednici Skupštine grada, odbornici su, na inicijativu gradonačelnice dr Jasne Avramović doneli odluku da pomognu svim poljoprivrednicima čije je useve i zasade u maju i junu „obrao“ grad.

EKSKLUZIVNO ZA TELEGRAF: Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović o 129. „Smederevskoj jeseni“ (FOTO)

Reprogramom ,sredstva u budžetu su preraspodeljena, pa je za poljoprivrednike izdvojeno čak 100 miliona.

Sredstva su usmerena preko Fonda za razvoj poljoprivrede, i sa 3,2 miliona, koliko je za ovu svrhu bilo planirano na početku godine, budžet je povećan čak na 100 miliona.

- Ja držim reč, a voćarima sam u nekoliko navrata obećala pomoć posle rebalansa. Oni će dobiti nadoknadu štete, a naći ćemo modus kako će se ta pomoć realizovati. Možda će to biti sredstva za zaštitu, možda i neka ulaganja u protivgradne mreže, jer to je u stvari jedina delotvorna protivgradna zaštita - rekla je gradonačelnica Smedereva.

Foto: Nenad Živanović Foto: Nenad Živanović

Da podsetimo, nevreme praćeno gradom i ovog proleća „obralo“ je smederevske voćnjake pre roka. Gradonosni oblaci, i pored pravovremenog dejstva protivgradne zaštite, sručili su led na sela koja pripadaju takozvanom „šumadijskom potesu“. Moravska sela, ovog puta bila su pošteđena. U dva navrata grad je „tukao“ zasade, a gradonačelnica je odmah posle nevremena bila na terenu:

- Protivgradna zaštita je dejstvovala i prilikom poslednjeg gradonosnog nevremena. Ispaljeno je čak 60 raketa, ali očigledno da to nije bilo dovoljno. Nismo žalili novac ni za rakete ni za plate strelcima, ali sistem protivgradne zaštite mora da se menja. To sam rekla i grupi voćara iz Badljevice, Binovca, Vodnja, Vučaka, Seona i Udovica, koji su pretrpeli štetu na zasadima. Oni su pomoć tražili od lokalne samouprave, i ja sam još u junu obećala pomoć. Evo, to obećanje sada ispunjavam – rekla je dr Jasna Avramović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA