Moskva sumnja u objektivnost istrage o obaranju aviona!

Portparol ruskog ministarstva odbrane Igor Konašenkov je saopštio da nijedan sistem protivvazdušne odbrane nije iz Rusije prešao u Ukrajinu

  • 3

Rusko Ministarstvo odbrane izrazilo je danas sumnju u objektivnost zaključaka međunarodne istrage o obaranju malezijskog aviona MH17 u istočnoj Ukrajini 2014. godine, jer su oni najviše bazirani na podacima s Interneta i ukrajinske tajne službe.

MEÐUNARODNI TUŽIOCI: Malezijski avion MH 17 oboren raketom sa područja u Ukrajini pod kontrolom PRORUSKIH SNAGA

Međunarodni istražitelji, na čelu sa Holandijom, saopštili su prethodno da je malezijski avion MH17 2014. godine oboren raketom sistema Buk, sa područja pod kontrolom proruskih snaga na istoku Ukrajine, koji je tu dopremljen iz Rusije, ali nisu direktno optužili Moskvu, niti su naveli imena odgovornih za taj događaj.

Portparol ruskog ministarstva Igor Konašenkov je saopštio da nijedan sistem protivvazdušne odbrane nije iz Rusije prešao u Ukrajinu.

RUSI OSTAJU PRI SVOME: Ukrajina izmislila dokaze da smo oborili malezijski avion!

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je da je istraga o obaranju malezijskog aviona na letu MH17 na istoku Ukrajine 2014. godine, "pristrasna i politički motivisana", sa izmišljenim zaključcima.

Boing 777 "Malezija erlajnza" sa 298 putnika i članova posade srušen je na istoku Ukrajine 17. jula 2014.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    28. septembar 2016 | 19:41

    Holandjani znaju sve i sve mogu da objasne ali im nesto neide sa Srebrenicom ,kako su pustali balije da kolju i ubijaju iz zasticene zone.

  • 1Milorad

    28. septembar 2016 | 19:38

    kakogod zakljucili samo je jedno prava istina,porosenko nije smio dozvoliti prelet aviona u ratnoj zoni,a ionako su oni pucali i srusili ga,namjrno ili greskom svejedno je.

  • Ris

    28. septembar 2016 | 18:55

    Kakve cicije I škrtice , 1 avion im je vredniji nego naša srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA