BISTA JURIJA GAGARINA OTKRIVENA NA KRITU: Najpoznatiji astronaut sada povezuje Grčku i Rusiju! (VIDEO)

Ceremoniji otkrivanja pristustvovali su ruski kosmonauti Oleg Skripočka i Aleksej Ovčinjin i predstavnici lokalnih i državnih vlasti

  • 1

Bista Jurija Gagarina, prvog kosmonauta u istoriji, otkrivena je u gradu Iraklionu na Kritu povodom obeležavanja godine Rusije u Grčkoj.

 

OTKRIVENA MISTERIJA KACIGE JURIJA GAGARINA: Otkud slova SSSR na njegovom šlemu? (FOTO)

Ceremoniji otkrivanja pristustvovali su ruski kosmonauti Oleg Skripočka i Aleksej Ovčinjin i predstavnici lokalnih i državnih vlasti, preneo je Sputnjik.

 

Podizanje spomenika omogućili su Međunarodni dobrotvorni fond "Dijalog kultura - ujedinjeni svet" i turoperater "Tez tur Grčka".

 

"Otkrivanjem spomenika Juriju Gagarinu, najpoznatijem astronautu u istoriji kosmičkih istraživanja, Iraklion i Krit su postali još bliži nama prijateljskoj Rusiji, a na hiljade turista je rešilo da ovde dođe na odmor", rekao je Dimitris Haritidis, generalni direktor "Tez tur Grčke", izrazivši očekivanje da će spomenik biti zanimljiv i turistima iz drugih zemalja.

 

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alo bre

    2. oktobar 2016 | 12:58

    Kad ćemo mi da podignemo spomenik Gagarinu u Beogradu?Predlažem da to bude na početku njegove ulice na Novom Beogradu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA