PRAVA ISTINA O ODLASKU U NEMAČKU ZBOG POSLA: Ovo morate pročitati!

Činjenice i mitovi se prepliću kada je u pitanju šansa građana balkanskih zemalja za zaposlenje u Nemačkoj

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Du
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Josip Hrvat

    06. jul 2018 | 00:29

    Ja i zena smo dosli 2008 godine.Radim kao Varilac a ona kao Negovateljica u domu. Imamo dvoje djece.Prvo,kad cuju da si Hrvat i da imas pasos,mozes da lako dobijes platu 3000 eur,dok Srbin si ne moze ,jer nema pasos,kao ni Bosanac. Oni rade za 1800 a mi za 3000.U Hrvatskoj sam radio ko rob u Agrokoru za 700 eura a stan je bio 400.Ovde smo za godinu dana skupili pare i kupili najnoviju mazdu 6 od 20.000 eura.Stan smo skoro Odplatili,jer ovde banke ne pljackaju kao na balkanu. Stan kosta zajedno sa Gasom,Strujom,Tv,Internet,parking ,izadje maks oko 800 eura..Moja zena ima oko 3000 placu pa racunaj 0stane nam cisto kad odbijes stan (800) i hranu i garderobu ljekove(650 eur) ostane 4500 hiljada eura !!!!! U Hrvatsku vise nikad necu doci,mozda nekad na letovanje,a mladima porucujem da je Njemacka pravo mjesto ako imas Eu pasos! Isto tako vam govorim da od nacionalizma se ne moze zivjeti,a zastavu ne mozes djeci dati za dorucak ! Stoga svi u Njemacku Zivjeli, Mladen Josipovic

  • Du

    06. oktobar 2016 | 08:56

    U nemackoj je bio zivot dok su bile marke ! A sad borba kao i kod nas ! Naci stan ti je isto kao da si dobijo na lutriji i kada ga nadjes za njega izdvojis 600-900€ . Da pricaju o platama od 2000€ da ali brutu kada ti odbiju sve sto treba ostane sica za stan i da imas za taj mesec . Normalan neki zivot i da nesto ustede mogu ako rade muz i zena !

  • Sanchy

    04. oktobar 2016 | 13:39

    Morate poznavati nekoga ko je vec tamo da bi sve islo lakse..Ali cinjenica je ovde sa ovakvim platama od 200e u proseku mesecno ne moze da se zivi..Moja prijateljica za cuvanje stare osobe mesecno ustedi 1000e..stan i hrana su joj placeni..pa o cemu pricamo???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA