I Čumetova žena svedoči protiv Luke Bojovića

Na suđenju Luki Bojoviću i "zemunskom klanu" predloženi svedoci - preživele mete. Optuženi Miloš Simović optužio Sretka Kalinića za ubistvo Lukinog kuma Cvetka Simića

  • 0

Tužilaštvo za organizovani kriminal najavilo je na suđenju Luki Bojoviću i još trojici pripadnika "zemunskog klana" da će kao svedoke pozvati preživele "mete" - Andriju Draškovića, Zorana Nedovića Šoka, ali i udovicu Branka Jeftovića Jorge, sadašnju ženu Ljubiše Buhe Čumeta - Ivanu Buhu!

Draškovića i Nedovića "zemunci" su pokušali da ubiju 2004. godine, ali su tada ubijeni njihovi telohranitelji.

Protiv Luke Bojovića i Vladimira Milisavljevića - Vlade Budale, koji su uhapšeni u Valensiji u Španiji, 9. februara, u toku je ekstradicioni postupak. Prvostepena odluka o molbi Srbije za njihovo izručenje još se čeka, tako da su na optuženičkoj klupi na današnjem suđenju bili samo Sretko Kalinić i Miloš Simović.

Sa pomenutim ubistvima, ali i drugim krivičnim delima, Bojovića je povezao Kalinić, koji je nakon sedam i po godina bekstva uhapšen u Hrvatskoj, a Srbiji je izručen 25. avgusta 2010. godine, pa su Bojovićevi advokati danas najavili da će predložiti sudu osam do devet svedoka koji će opovrgnuti navode "zemunca'.

Kalinić je detaljno opisao izvršenje ubistava i neuspelih likvidacija, navodeći da to nije radio zbog novca, već zbog prijateljstva sa Bojovićem koji je sve organizovao, a sa kojim je 2009. godine došao u sukob.

Bojovićev advokat Dragoslav Miša Ognjanović rekao je da će sudu predložiti svedoke koji će posvedočiti da Bojović nije bio u zemlji u vreme izvršenja krivičnih dela.

Govoreći da Kalinićev pokušaj bekstva iz zatvora zimus nije bio slučajan, već "fingiran", drugi Bojovićev branilac Borivoje Borović predložio je sudu da kao svedoka sasluša direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Milana Obradovića, kao i čelne ljude Ministarstva pravde.

Simovićev advokat Jelena Stojić predložila je sudu da kao svedoka sasluša Anu Simić, udovicu Cvetka Simića, čije je raskomadano telo pronađeno u jezeru Jarun kod Zagreba 2010. godine, povodom njenog odnosa s Kalinićem.

Kalinić je danas ponovio da priznaje krivična dela za koja je optužen, a Simović samo delimično. Simović je, međutim, optužio Kalinića za ubistvo Bojovićevog kuma Cvetka Simića u Zagrebu 2010. godine. Takođe je ispričao da je Kalinić hteo da se vrati u Srbiju i ubije Bojovića.

Suđenje se nastavlja u septembru.

(Telegraf.rs)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA