SPRŽIO KOŽU: Naneo kremu za sunčanje pa se zapalio roštiljem!

Prošavši pored roštilja nakon što je naneo aerosol kremu za sunčanje u spreju, Bret Sigvort zadobio je opekotine drugog stepena:" Vrištao sam i paničio. Nikada u životu nisam doživio takav bol", rekao je Sigvort

  • 1

Muškarac iz Masačusetsa pretrpeo je opekotine drugog stepena prošavši pored roštilja nakon što je naneo aerosol kremu za sunčanje u spreju . Bret Sigvort rekao je da je naneo sprej za zaštitu od sunca na svoje telo pre prolaska pored roštilja, ne znajući da će biti zapaljiva i nakon nanošenja na kožu.

- Vrištao sam i paničio. Nikada u životu nisam doživeo takav bol - rekao je Sigvort.

Rezultat ove nezgode bile su opekotine drugog stepena na grudima , ušima i leđima, odnosno na svim delovima tela na koje je naneo kremu. Deset dana nakon incidenta, Sigvort još trpi posledice.

Upozorenja na bočici kreme za sunčanje kažu da je ' zapaljiva, i da ne sme da se koristi u blizini plamena ili vatre'. Ali ništa o tome ne piše nakon što se krema stavi na kožu. Zaposleni iz firme sporne kreme u saopštenju su rekli kako im je žao zbog incidenta i kako će započeti brzu istragu.

- Nismo do sad imali dojava o sličnim incidentima, ali za nas je najvažnija sigurnost naših korisnika te ćemo ovo shvatiti vrlo ozbiljno - stajalo je u sopštenju.

Den Dilard, izvršni direktor Mreže za prevenciju opekotina, smatra da krema za sunčanje ne može u potpunosti da se apsorbuje na kožu i da su kapljice aerosol spreja još uvek bile u vazduhu.

- Da su ljudi znali da je krema zapaljiva čak i dva minuta nakon nanošenja na kožu, sigurno je ne bi koristili - rekao je Sigvort.

Takođe, Sigvort je rekao kako ne planira da tuži proizvođača kreme, ali da će i dalje pričati svoju priču i pokazivati fotografije, kako više niko ne bi završio u bolnici nakon primene kreme za sunčanje.

- To je bilo  strašno iskustvo, ne bih želio da se to još nekome dogodi -  zaključio je Sigvort.

(I. D.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA