OKAČILI SU OVU FOTOGRAFIJU NA FEJSBUK I ODMAH ZAŽALILI: Dvojicu Makedonaca sada čeka surova kazna (FOTO)

Sa fotografija, kojima su se pohvalili vidi se da je orao uhvaćen živ, ali se ne zna kako i gde su ga ulovili i šta su uradili sa njim

  • 29

Dvojica lovaca iz Bitolja, na jugu Makedonije, na Fejsbuku su objavili fotografiju ulovljenog zlatnog, surog orla. Usledila je burna reakcija javnosti zato što je ova ptica u Makedoniji postala prava retkost. Nesavesni lovci su pronađeni, a sada se očekuje reakcija nadležnih organa.

NEVEROVATAN TRENUTAK: Orao sa zmijom u kandžama leti iznad ljudi koji roštiljaju. Ali zmija mu je ISPALA (VIDEO)

Prvo su reagovali članovi udruženja za zaštitu retkih ptica „Macedinian owl trust“ , koji su pozvali policiju i inspekcijske službe da pronađu i kazne ove zločince, jer je zlatni, suri orao, kome preti potpuni nestanak, zaštićen na teritoriji Makedonije.

- Zlatni, suri orao je u Makedoniji postao prava retkost. Na prste jedne ruke mogu se izbrojati preostali primerci. Prema Zakonu o prirodi, oni bi trebali da uživaju status „Zaštićeni sa najvišim stepenom zaštite“. Zgroženi smo i uznemireni od ovih fotografija, pa vas zato molimo da ako prepoznate ove „pozere“ da ih prijavite nama, policiji ili inspekcijama. Verujte, to funkcioniše - apeluju iz udruženja za zaštitu retkih ptica.

Foto: Facebook/Macedonian Owl Trust Foto: Facebook/Macedonian Owl Trust

Sa fotografija, kojima su se pohvalili vidi se da je orao uhvaćen živ, ali se ne zna kako i gde su ga ulovili i šta su uradili sa njim.

(Telegraf.rs/D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • orao

    8. oktobar 2016 | 15:03

    Boze kako lepa prtica i ova dvojica sto ne lice na svoju vrstu

  • Deki

    8. oktobar 2016 | 14:58

    Pošto je na slici živ, treba ga što pre vratiti u prirodu! Hej bre to je kralj neba!

  • SASHA

    8. oktobar 2016 | 17:25

    A po cemu ste zakljucili da su ova dva idiota lovci??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA