MISTERIJA: Tuđmanov unuk nestao u Novom Sadu?

Igor Tuđman navodno nestao 7. maja iz novosadskog motela. Nestanak prijavila supruga, ali se ubrzo i njoj gubi svaki trag. Postoje indicije da se Tuđman nakon bračne svađe, ipak, vratio u Hrvatsku

  • 3

Unuk pokojnog predsednika Hrvatske Franja Tuđmana, Igor Tuđman (32), nestao je 7. maja u Novom Sadu. Prema nezvaničnim informacijama, on je u vojvođanski grad došao sa suprugom, te su zajedno odseli u lokalnom motelu, gde je Tuđman viđen poslednji put. Nestanak je prijavila supruga, ali se ubrzo i njoj izgubio svaki trag.

Prema navodima dnevnog lista "Blic" nestanak Igora Tuđmana prijavila je Andrea, njegova supruga. Igor je poslednji put viđen u motelu "Prenoćište Stojić" u Partizanskoj ulici, gde su odseli zajednio.

- Igor se u pomenuti motel prijavio zajedno sa svojom suprugom 7. maja. Navodno su u Novi Sad došli kako bi pokrenuli neki biznis, ali je on naprasno napustio motel i od tada ga supruga nije videla - kaže izvor Blica iz novosadske policije.

NEDOSTUPNA I GOSPOĐA TUĐMAN

Navodno, Igor i Andrea su došli zajedno, ali je on istog dana po dolasku napustio motel. Nakon što ga nije bilo cele noći, Andrea je pozvala novosadsku policiju i prijavila nestanak.

- Tačno je da postoji prijava o nestanku hrvatskog državljanina tog imena. Mi smo proveli istragu, obavili razgovore u motelu, a sada pokušavamio da kontaktiramo sa gospođom koja je prijavila nestanak - kažu novosadski policajci.

Kao posebno neobičnu okolnosti, novosadski policajcti navode činjenicu da je Andrea Tuđman, nakon prijave nestanka, postala nedostupna. Naime, kada je prijavila nestanak supruga, gospođa Tuđman ostavila je dva kontakt telefona: jedan hrvatskog operatera i drugi iz domaće mreže. Hrvatski broj je nedostupan danima, dok se na broj iz domaće mreže umesto Andree javlja izvesna frizerka, koja nije imala nikakve informacije o bračnom paru Tuđman.

IGOR SE VRATIO U HRVATSKU?

Mada policija ne odustaje od zvanične istrage, postoje indicije da je Tuđmanov unuk zapravo ostavio svoju suprugu u Novom Sadu, a on se vratio u Hrvatsku. Navodno, supružnici su došli zajedno kako bi pokrenuli izvestan posao, ali je između njih izgleda došlo do svađe nakon koje je Igor naprasno napustio motel.

- Verujemo da mu se nije ništa dogodilo, a nek0liko činjenica ukazuje na to da se verovatno vratio u Hrvatsku. Uprkos tome, mi i dalje vodimo istragu a kontaktiraćemo i sa ambasadom Hrvatske kako bi nam pomogli da utvrdimo da li se Igor možda vratio u svoju zemlju - kažu u novosadskoj policiji.

O unuku nekadašnjeg hrvatskog predsednika Telegraf.rs pisao je u martu ove godine, kada je Igor Tuđman najavio svoj veliki dolazak u Srbiju kako bi ovde snimio folk album.

(M. S. / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA