20 ruskih pilota u Srbiji, sprema se vežba "Slovensko bratstvo"

- Rusija želi da očuva dobre odnose sa Srbijom i ne protivi se namerama Srbije da se priključi Evropskoj uniji - rekao je Čepurin

  • 9
Vojna parada, Korak pobednika, vazduhoplovni esalon Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin rekao je da će se nastaviti vojno - tehnička saradnja između Srbije i Rusije, kao i da će u oktobru i novembru biti izvedene dve zajedničke vežbe.

 Lavrov u decembru u Srbiji, poseta Medvedeva još neizvesna

Čepurin je dodao da je 20 ruskih pilota koji će zajedno sa srpskim kolegama izvesti vežbu "Bars" već stiglo u Srbiju, te da će od 3. do 15. novembra biti održana vežba "Slovensko bratstvo" čiji cilj reagovanje u vanrednim situacijama.

- To su vežbe koje niko od nikoga ne sakriva - istakao je ambasador Rusije.

Foto: Tanjug/Oksana Toskić Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Čepurin je rekao da je u odnosima Srbije i Rusije sve normalno, i dodao da će predsednik Srbije Tomislav Nikolić od 12. do 14. oktobra boraviti u Sankt Peterbrugu gde se otvara počasni kozulat Srbije.

Prema njegovim rečima, Rusija želi da očuva dobre odnose sa Srbijom i ne protivi se namerama Srbije da se priključi Evropskoj uniji.

Čepurin je istakao da je Rusija spremna da sarađuje sa svima, ali ne po američkom već po međunarodnom pravu i ne po dvostrukim već istim aršinima, primetivši da će "Amerika da se izduva kao mehur, a da će se Rusija izdići kao ptica feniks iz pepela".

Inače, na okruglom stolu "Srbija, Nato, Rusija - šta je srpski interes?" Čepurin je pozvao NATO da očisti mine i da ne sponzoriše Kosovo.

- Rusija se sada bavi uklanjanjem mina, eksplozija i to je prilično veliki novac - rekao je Čepurin.

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izjavio je danas da Rusija poštuje izbalansiranu politiku Srbije, najavio je nastavak saradnje i dolazak ministra inostranih poslova te zemlje Sergeja Lavrova u decembru.

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Čepurin je najavio i dolazak, kako je rekao, važne ruske delegacije na čelu sa sekretarom Saveta bezbednosti Rusije Nikolajem Petrušovim.

Govoreći o poseti premijera Rusije Dmitrija Medvedeva, koja je najavljivana u medijima, Čepurin je objasnio da do sada nisu utvrđivani konkretni datumi njegovog dolaska u Srbiju i da je datum "neko izmislio", a da su predstojeće posete prirprema za njegov dolazak.

Čepurin je podsetio da su premijeri Srbije i Rusije, Aleksandar Vučić i Dmitrij Medvedev, pre godinu dana razgovarali u Moskvi, a da će tema njihovog sastanka u Srbiji obuhvatiti širok spektar pitanja, najviše ekonomskih.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dusko

    10. oktobar 2016 | 19:52

    Zivela Rusija jedina nada ugnjetavanih.

  • brana

    10. oktobar 2016 | 15:16

    I vojnih i vojnih a ne samo ekonomskih!Dajte te S300 sisteme po granicama Srbije i u centrima PVO pa sa Migovima i jos sa nekim igrackama da resavamo pitanja svoje teritorije...

  • Pinon shotgun

    10. oktobar 2016 | 19:57

    Prokleti rusi I ameri pu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA