≫ 

DONALD TRAMP SE IZVINIO SRBIJI ZBOG BOMBARDOVANJA: To je bila velika greška, Srbi su dobri ljudi

- Moram, pre svega, da vam kažem da je bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svetska rata, bila velika greška - rekao je Tramp

  • 64
Foto-montaža: Tanjug/AP, S.Pikula Foto-montaža: Tanjug/AP, S.Pikula

Kandidat za predsednika SAD Donald Tramp javno se u intervjuu Nedeljniku izvinio Srbiji zbog bombardovanja 1999. godine.

"AMERIČKA SLOBODA": Mediji Donalda Trampa samo napadaju, o lažima i obmanama Hilari Klinton niko ne govori (FOTO) (VIDEO)

- Moram, pre svega, da vam kažem da je bombardovanje Srba, koji su bili naši saveznici u oba svetska rata, bila velika greška. Srbi su veoma dobri ljudi. Nažalost, Klintonova administracije nanela im je dosta zla, ali i čitavom Balkanu, od kojeg su napravili haos. I ranije sam se izvinjavao Srbima zbog američke, a posebno Klintonove, politike prema njima.

- Ojačaću našu vezu sa vladom u Beogradu. Kada preuzmem upravljanje zemljom, čitav kurs američke spoljne politike biće bolji nego što je sada - rekao je Tramp.

On se osvrnuo i na svoju predsedničku kampanju, istakavši da nema u planu da uspori tempo.

- Moja kampanja je bolja od bilo kog republikanskog kandidata. Dobio sam više glasova za republikansku nominaciju od svih u istoriji. I Demokratska i Republikanska partija moraju da shvate da nije lako pokrenuti se, ali je još gore zaustaviti se. A ja ne planiram da usporim - zaključuje Tramp.

Reprint: nedeljnik.rs Reprint: nedeljnik.rs

(Telegraf.rs/Nedeljnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lola

    13. oktobar 2016 | 10:19

    Laz ili ne on je jedini americki politicar koji se javno izvinio Srbiji, dok Klintonova jos nije

  • Krstak

    13. oktobar 2016 | 11:37

    Ovo još niko nije izjavio. ..u istoriji Amerike. Svaka čast. ..pa sta bilo.

  • Djuro monteneefct5eetets oeoe oesoendxgro

    13. oktobar 2016 | 10:20

    Vidjećemo ako dodješ kako ćeš prema nama da se ponašaš,naravno ova vaša istina nam prija i vjerujemo da ćete gospodine tramp da nam se kao precednik amerike obratite i kažete ko smo mi srbi kao narod i to što ste ste izjavili za novine potvrdite i kao precednik amerike to će onda tek biti prvi korak,naše srce je kosovo i mi ga želimo da ga vratimo jer ste ga nam oteli vi amerikanci e to je istina za uspostavljanje trajnih i istoriskih odnosa nasih zemalja,ako neuradite to i nepomognete nam onda je sve ovo neiskreno i politički marketing,pozdrav iz Budve i srećno gospodine tramp!!!(((RUSIJA)))

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA