Saopštenje iz EPS-a: Na računima za električnu energiju nije bilo GREŠAKA!

- Odgovorno tvrdimo da nijedan navod u tekstu nije istinit, čime se tendenciozno narušava ugled EPS-a

  • 12
Foto: eps.rs Foto: eps.rs

Javno preduzeće "Elektroprivreda Srbije" demantuje netačne i neargumentovane navode o slanju pogrešnih računa kupcima, koji su objavljeni u pojedinim medijima.

Otvoren 12. Međunarodni sajam energetike: EPS ima novu energiju!

Saradnja EPS-a i UNICEF-a na projektu "Razvoj u ranom detinjstvu"

1. Tehnički centar Kragujevac izdaje oko 275.000 računa kupcima na garantovanom snabdevanju (odseci Kragujevac, Požarevac i Smederevo) a ne 1.000.000 računa.

2. Ne postoji nikakva greška na računima za utrošenu električnu energiju u junu, odnosno nisu izdati računi sa pogrešnim računom za uplatu kupaca, nije bilo nikakvog ponovnog štampanja računa i distribuiranja kupcima, niti je bilo žalbi kupaca.

3. Novinar napominje da su "signali došli od potrošača, pre svega malih privrednika, kojima je novac skinut sa njihovog računa"; što je očigledno neznanje, jer račun za uplatu električne energije nema nikakve veze sa prinudnom naplatom, dakle EPS nikome ne skida novac sa računa.

4. Osoba koje je imenovana u članku Sanja Tucaković, nije zaposlena u JP EPS već u "EPS Distribuciji" i ne radi na poslovima izdavanja računa na garantovanom snabdevanju, već u sektoru za podršku tržištu i smanjenju gubitaka.

5. Sve kontrole obračuna i elemenata računa su urađene u odsecima Kragujevac, Požarevac i Smederevo u skladu sa Uputstvom, kao i u ogranku "EPS Snabdevanje".

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 13. oktobar 2016 | 15:57

    Ja bih zamolila vladu Srbije da se ukinu akcize,televizija i da se smanji PDV,jer narod nema od cega da zivi ,neznam da li neko u drzavi primeti da svaki dan imamo ubistva i samoubistva,narod je bez posla ili od minimalca zivi od cega da placa tako visoke racune.

  • NENAD NIŠ

    14. oktobar 2016 | 12:16

    Plaćamo kablovsku recimo 990.00dinara za 70 kanala i rts pretplatu 150.00 dinara za 2 kanala.A za ta dva kanala već plaćamo kablovskim operaterima.NIJE MI JASNO.DOKLE ĆE DA NAS ONODE U ZDRAV MOZAK.

  • NENAD NIŠ

    14. oktobar 2016 | 12:12

    Ako sam ja dobro shvatio račun za struju,cena kilovata je recimo 8.50 din sa PDV-om,obračunska snaga ?? din sa PDV-om.Pa kad sve to saberu i pomnpže na ukupan iznos opet PDV.Meni to baš nije najjasnije.Ako platiš na vreme dobiješ popust od 5 % od iznosa bez PDV tj.od osnovice za PDV.Možda sam ja glup ali neka mi neko objasni da shvatim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA