≫ 

Šta bi vozač u Srbiji trebalo da uradi u saobraćaju da ostane BEZ DOZVOLE?

Trajno oduzimanje ovog dokumenta ne postoji prema sadašnjim odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, saznajte da li će toga biti kada se usvoje izmene i dopune ovog dokumenta

  • 9
Vožnja, vozačka dozvola Foto: Pixabay, Telegraf

Nesavesne vozače u Srbiji svaka kazna može da stigne - od pražnjenja novčanika, dobijanja kaznenih poena, preko zatvora do trajnog oduzimanja automobila, međutim, da li im vozačku dozvolu iko može oduzeti?

Velika kazna vas čeka ako od 1. novembra nemate zimske gume

Predlagalo se da se vozačima, kojima je tri puta privremeno oduzimana dozvola, četvrti put oduzme trajno, međutim, takva inicijativa nije naišla na odobravanje.

Trajno oduzimanje ovog dokumenta, tako, ne postoji ni prema sadašnjim odredbama Zakona o bezbednosti saobraćaja, a neće ni kada se usvoje njegove izmene i dopune, koje su drastično pooštrile i uvele nove kazne.

Po sadašnjem Zakonu, vozači mogu ostati samo privremeno bez vozačke dozvole, a koliko meseci zavisi od saobraćajnog prekršaja koji počine.

Foto-ilustracija: Marko Todorović Foto-ilustracija: Marko Todorović

EKSKLUZIVNO: Tabela svih novih kazni za vozače koji su "malo" popili (FOTO)

Takođe, ona im se može "trajno" oduzeti i ako sakupe 18 kaznenih poena. Ali, u tom slučaju, da bi je povratili, moraju da podnesu potvrdu o zdravstvenoj sposobnosti. Takođe, moraju da prisustvuju seminarima i polože ispit iz oblasti unapređenja znanja o bezbednosti saobraćaja, plate sve novčane kazne za prekršaje, odleže zatvor i istekne im zabrana upravljanja motornim vozilom koja je izrečena.

ODUZEĆE VAM AUTOMOBIL AKO OVO URADITE: Novi zakon će prestraviti vozače!

Sve ovo bivši vozač moraće da polaže i ako mu je dozvola oduzeta zato što je pravnosnažnom presudom osuđen za krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja, ako je više od jednom u roku od pet godina pravnosnažno osuđen za krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

(Lj. Račić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nesa

    14. oktobar 2016 | 15:23

    Vecu glupost od oduzimanja auta i trajno oduzimanja dozvole nisam cuo.Pre nego sto Okaniovi i agrncija predloze izmenu zakona morali bi da pitaju nekog pravnika nego ovsko da se brukaju.Za svaku osudu je njihov predlog.

  • Duki st.

    14. oktobar 2016 | 15:13

    Ma ne da bih pijandurama i onim štonuleću u makaze i gaze pešake , oduzeo dozvolu ? U slučaju akcidenta ? Sudio bih im za ubistvo, u pokušaju. A za drugu stranu ? Pod hitno ukinuti . Rutinske kontrole. Samo je izvor korupcije I ništa drugo.

  • Јасмина

    14. oktobar 2016 | 19:29

    Ако ће то дати ефекат,онда поздрављам нове законе у саобраћају...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA