≫ 

MAKEDONCI OSTALI BEZ SEVERINE: Posle srpske i crnogorske, zabranjena i hrvatska muzika

- Pratimo događaje u vašoj zemlji i želimo da izrazimo našu zabrinutost zbog toga što su autorska prava u Makedoniji u kontinuitetu izložena riziku, sa štetnim posledicama na autorsku zaštitu i vrednost muzičkih dela svih autora, domaćih i stranih - stoji u saopštenju HDS-ZAMP

  • 13

Nakon Srbije, Crne Gore i Slovenije, još jedna balkanska zemlja je zabranila da se njena muzika emituje na makedonskim radijima i televizijama. Odlukom Upravnog odbora hrvatske organizacije HDS-ZAMP, zabranjuje se korišćenje njihovog muzičkog repertoara na svim radio i televizijskim stanicama u Makedoniji, a ova zabrana stupa na snagu - odmah.

SPREČENA KRAĐA SRPSKE MUZIKE: Evo zašto je izbio muzički RAT Srbije i Makedonije!

O tome da li se ova zabrana poštuje ili ne, kontrolu će vršiti makedonski ZAMP na osnovu sklopljenog dogovora o reciprocitetu sa sa hrvatskim HDS-ZAMP-om.

- Pratimo događaje u vašoj zemlji i želimo da izrazimo našu zabrinutost zbog toga što su autorska prava u Makedoniji u kontinuitetu izložena riziku, sa štetnim posledicama na autorsku zaštitu i vrednost muzičkih dela svih autora, domaćih i stranih - stoji u saopštenju HDS-ZAMP.

Sa prostora bivše Jugoslavije, u Makedoniji se bez zabrane može puštati još samo bosanska muzika.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosna

    14. oktobar 2016 | 18:30

    Svasta u ovim drzavicama, jos ce i vazduh zabranit da ide prema drugim Republikama, imate li jos nesto gdje bi usicarili koju paru.

  • Jovan Makedonac

    14. oktobar 2016 | 16:19

    Hvala punoooo !!! Docekali smo i taj dan da se zabrani taj seoski shund od muzike :))) Slusajte vi ta vasha turbo folk sranja i te glupave hrvatske pesme !!! Mi imamo bre nashu lepu makedonsku muziku i ne treba nam smece !!!

  • Mimi

    14. oktobar 2016 | 16:55

    Blago njima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA