Zašto vozači "juga" i "keca" sve plaćaju na vreme, a vlasnici skupih kola se bahate dok ih ne uhvati policija?

O svojim vozilima najviše vode računa vlasnici jeftinijih automobila dok oni koji imaju luksuzne četvorotočkaše, i ne mare za njih

  • 74

Najrevnosniji vlasnici automobila, koji o svojim četvorotočkašima ujedno najviše i brinu, definitvno su, kako saznajemo kod vulkanizera, vozači "juga", "lade" i "zastave 101" - popularnog "stojadina".

Upravo oni već polovinom oktobra, hrle da zamene letnje zimskim gumama, kako bi spremno dočekali 1. novembar kada su svi u obavezi da ih imaju, a najpre da ih ne bi iznenadili sneg i poledica.

Velika kazna vas čeka ako od 1. novembra nemate zimske gume

Za razliku od vlasnika "jugića", "lade" i "stojadina", mnogi vozači koji sedaju za volan "mercedesa", "be-em-vea", "ku7" i drugih luksuznih automobila nemaju "potrebu" da se na vreme pripreme za zimski pravilnik o vožnji.

- Oni zimske gume stavljaju tek kada se formira snežni pokrivač, ili ih "navata" policija bez njih po snegu. U odnosu na njih, vlasnici jeftinijih automobila mnogo više vode računa o svojim vozilima - kažu za Telegraf u jednoj vulkanizerskoj radnji.

Foto: Wikimedia/Zastavaman Foto: Wikimedia/Zastavaman

EKSKLUZIVNO: Tabela svih novih kazni za vozače koji su "malo" popili (FOTO)

Zimske gume su obavezne od 1. novembra do 1. aprila na sva četiri točka. Dubina njihovih šara, kako propisuje Pravilnik o podeli motornih i priključnih vozila i tehničkim uslovima za vozila u saobraćaju na putevima, ne sme biti manja od četiri milimetara.

Foto: Profimedia/Wavebreak Foto: Profimedia/Wavebreak

ODUZEĆE VAM AUTOMOBIL AKO OVO URADITE: Novi zakon će prestraviti vozače!

Ukoliko neko nema zimske gume, to se u saobraćajnim propisima smatra tehničkom nesipravnošću, te ako saobraćajna policija zatekne vozača bez njih a napolju ima snega, slede visoke kazne.

Za pravna lica od 100.000 do 800.000 dinara, za preduzetnike od 50.000 do 200.000 a za fizička od 6.000 do 20.000 dinara. 

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Uroš d'dorf

    15. oktobar 2016 | 11:21

    Staro vaspitanje samim tim i kultura,emotivno vezani za auto,postenim radom zarađen!

  • Jeretik

    15. oktobar 2016 | 10:53

    "Sirotinja" nema pare i za kazne , zato .

  • B.b

    15. oktobar 2016 | 10:52

    Zato sto ovi sa jugom nemaju para za bacanje i da dozvole da ih polocija kazni kazna pola auta,ovi sa dobrim autima ne mare toliko za kaznu para imaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA