Makedonski heroj sprečio mogući teroristički napad u SAD, i ostao živ! (FOTO)

Arijana Prevale se dvadesetak minuta u pilotskoj kabini borio sa pobesnelim Jordancem, a avion nije pogodio cilj. Srušio se na sred ulice, blizu pogona u kome je tada bilo preko trista radnika

  • 12

Iskusni pilot i instruktor letenja u SAD, Arijan Prevala (43) iz Skoplja, sprečio je mogući terorističi napad u gradu Merind, u američkoj državi Konektikat. Boreći se u pilotskoj kabini sa studentom-pilotom Ferasom M. Freitehom (28) iz Jordana, koji je tokom obuke pokušao da sruši mali avion "Pajper Pa Z4A" u gusto naseljeni kvart i fabriku vojne opreme, Prevala je uspeo da preuzme komande i preusmeri letilicu. Avion je pao blizu fabrike. Prevala, koji je ovim hrabrim potezom spasio više stotina života, srećom je preživeo, a Jordanac je poginuo.

PROGLAŠEN HEROJEM: Snajperista jednim pucnjem sa 1.500 metara SPASIO 12 ŽIVOTA!

MAJKA TERORISTE KOJI JE PRVIM AVIONOM UDARIO U KULE BLIZNAKINJE: Moj sin je živ, sve mu je namešteno, drže ga u Gvantanamu!

Incident se dogodio u prošli utorak tokom trenažnog leta kada je student-pilot Feras M. Freiteh u jednom trenutku namerno pokušao da sruši avion, prvo u gusto naseljeni kvart, a potom na fabriku oružja. Zahvaljujući prisebnosti, iskustvu i pre svega hrabrosti pilota Arijana Prevale, koji se dvadesetak minuta u pilotskoj kabini borio sa pobesnelim Jordancem, avion nije pogodio cilj. Srušio se na sred ulice, blizu pogona u kome je tada bilo preko trista radnika.

Prilikom pada "Pajpera", Freiteh je poginuo na licu mesta, dok je hrabri pilot Prevala prevezen u bolnicu sa ozbiljnim opekotinama. Povređene su još dve osobe koje su se nalazile u kombiju blizu mesta pada aviona. I oni su prevezeni u bolnicu, a američki FBI istražuje pad aviona blizu firme koju opisuju kao "kritična infrastruktura" i da li postoji veza između Freiteha i neke terorističke organizacije.

Novinari skopskog portala "aktuelno.mk" juče su razgovarali sa rodbinom hrabrog pilota u Americi.

- Arijan je u stabilnom stanju, komunikativan je i pod stalnim lekarskim nadzorom. Njegova prisebnost, iskustvo i hrabrost sprečili su veliku tragediju. Žali zbog svega što se desilo. Kaže da mu ni u snu nije moglo pasti na pamet da će se ovako nešto desiti, jer je pre poletanja sve bilo uobičajeno i normalno, kažu njegovi rođaci.

Oni opisuju i šta se dešavalo tokom leta. Kažu da je Arijan čuo vrisak, a potom se Freiteh okrenuo ka njemu i rekao: "Gotovo je, i sa tobom i samnom, i sa svima", nakon čega je palice aviona usmerio dole ka zgradama. Arijan je uspeo da povrati kontrolu nad avionom i pozove kontrolni toranj tražeći dozvolu za sletanje. Međutim, kada su bili iznad farbike oružja, Freiteh je ponovo zgrabio palice i avion usmerio ka pogonima. Došlo je do borbe u kabini, a Arijan je jedino mogao da usmeri avion dalje od fabrike.

Prilikom pada letilica je udarila u električni stub i zapalila se. Freiteh je poginuo, a Arijan je sa teškim opekotinama prebačen u bolnicu.

- Bez obzira na sve, Arijan često ponavlja rečenicu: "Sve isto bi napravio". Takav je on, skroman, ali junak - izjavili su njegovi rođaci portalu "aktuelno.mk".

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    16. oktobar 2016 | 15:01

    Bravo za momka Brzo ozdravljenje bez posledica mu zelim

  • Duki5

    16. oktobar 2016 | 18:07

    Albanac ili Makedonac nije bitno, heroj je heroj! Zelim mu brz oporavak

  • Liki

    16. oktobar 2016 | 15:23

    On je albanac iz makedonije .. bravo arjan ponosni svi albanci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA