OVAJ MILIJARDER JE NOVA META TRAMPOVIH NAPADA: Najbogatiji čovek za koga nikada niste čuli u okršaju sa Donaldom! (VIDEO)

- Znam zašto imam loš tretman u Tajmsu. Meksikanac drži Njujork Tajms, dakle, nije čudno što nas ne vole - rekao je Tramp

  • 5

Kandidat za predsednika Amerike Donald Tramp koji se od nedavno bori sa novim optužbama za vređanje žena našao je novu metu za svoje napade - meksičkog milijardera Karlosa Slima. "Najbogatiji čovek za koga nikada niste čuli" Karlos Slim je telekomunikacioni tajkun koji se probio do samog vrha. 2010. godine je proglašen za najbogatijeg čoveka na svetu, a danas je četvrti na Forbsovoj listi a njegovo bogatstvo se procenjuje na 50 milijardi dolara.

Tramp pozvao Hilari da se testira na drogu

Slim poseduje 200 kompanija u Meksiku, kao i neke u Americi, a između ostalog je i vlasnik Njujork Tajmsa. Ovu informaciju i činjenicu da je Slim dao velikodušnu donaciju Klinton fondaciji Tramp je iskoristio da napadne Slima da je deo medijske zavere protiv njega, a novinare u Njujork Tajmsu je okarakterisao kao "korporativne lobiste koji rade za Karlosa Slima i Hilari Klinton".

Slimov zastupnik odgovorio je da "Slim nikada nije ni upoznao Trampa, niti zna nešto o njegovom privatnom životu, a da bude iskren, i ne zanima ga." 

- Ne mešamo se u politiku ni u Meksiku, a još manje u Americi - dodao je on.

Iz Njujork Tajmsa su takođe negirali Trampovu tvrdnju.

- Karlos Slim je odličan akcionar i uvek je poštovao pravila nezavisnog novinarstva - izjavio je Artur Šulzber direktor Njujork Tajmsa.

Ipak, Tramp nije odustao od napada na Slima i novinare.

- Znam zašto imam loš tretman u Tajmsu. Meksikanac drži Njujork Tajms, dakle, nije čudno što nas ne vole - rekao je Tramp.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Njujork tajms odbio da povuče priču o Trampu i odbrusio mu na najbolji mogući način

Karlos Slim je malo više od "bogatog Meksikanca", on dominira u gotovo svakom ekonomskom aspektu u Meksiku. Slim je jedan od šestoro dece iz porodice libanskih imigranata u Meksiku, kao mlad je već shvatio vrednost invensticije, kada je završio fakultet počeo je da kupuje akcije u kompanijama i polako gradio svoje bogatstvo. Probio se 1982. godine kada je invenstirao u veliki broj kompanija po izuzetno malim cenama zbog ekonomske situacije u zemlji.

Njegovo bogatstvo je toliko da neki Meksiko zovu "Slimlandia".  Ovaj milijarder je donirao Klinton fondaciji između 250 i 500 hiljada dolara, a tenzija između njega i Donalda Trampa pojačana je 2015. godine kada je Slim prekinuo veliki projekat koji je radio sa njim. 

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: nNBCnews)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nisam cuo

    17. oktobar 2016 | 16:57

    Milijarder za kog nismo culi. Pa ne zivimo mi u svemiru, pa da ne znamo Ko je Karlos.

  • HM

    17. oktobar 2016 | 15:33

    Kako bi svetu laknulo da se ovi milijarderi međusobno potamane!!!

  • srdjan

    17. oktobar 2016 | 16:19

    pa zar nije taj trebao da kupi telenor ili telekom ili nesto tako pre neku godinu..haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA