MOGUĆI NOVI NAPADI U TURSKOJ: U Ankari zabranjeni javni skupovi zbog terorističkih pretnji!

Vlasti kažu da su dobile informaciju da zabranjene terorističke organizacije pripremaju akcije i napade na javnim skupovima u provinciji

  • 0

Zbog informacija o potencijalnim terorističkim napadima u Ankari su od danas do kraja novembra zabranjena sva javna okupljanja i demonstracije, saopštio je kabinet guvernera turske prestonice.

NOVI TALAS BOMBAŠA-SAMOUBICA U TURSKOJ: Detonirali eksploziv, pa se razneli u automobilima (FOTO)

U saopštenju vlasti, kaže se da su svi takvi skupovi zabranjeni do 30. novembra, u skladu sa vanrednim stanjem uvedenim posle pokušaja puča u Turskoj 15. jula.

Turski spavači se digli u vazduh: Ima poginulih u Gazijantepu (VIDEO)

Odluka je, kako se navodi, doneta da bi se "osigurala bezbednost ljudi i javnog poretka" u celoj provinciji, prenosi AFP.

Vlasti kažu da su dobile informaciju da zabranjene terorističke organizacije pripremaju akcije i napade na javnim skupovima u provinciji.

U Ankari se u poslednjih godinu dana dogodilo više napada koje su izveli džihadisti i kurdski ekstremisti i u kojima je poginulo više stotina ljudi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA