≫ 

IZREČENA PRESUDA OTMIČARIMA MALE MAŠE: Francuzima 26 godina zatvora

Sudsko veće Specijalnog suda proglasilo je krivim francuske državljane za to što su u martu prošle godine u naselju Braće Jerković oteli trogodišnju Mašu Prenkovi

  • 24

Francuskim otmičarima male Maše Prenković danas je pred Specijalnim sudom izrečena prvostepena presuda kojom se proglašavaju krivima.

"OTMIČARKA ME JE GLEDALA PRAVO U OČI": Novi detalji otmice male Maše!

Sebastijan Branšu osuđen je na 10 godina njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu devet godina, i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel na sedam godina.

Naime, sudsko veće Specijalnog suda proglasilo je krivim francuske državljane za to što su u martu prošle godine u naselju Braće Jerković oteli trogodišnju Mašu Prenković.

Sud je doneo odluku da ih protera iz Srbije u periodu od 10 godina, u koji se ne računa vreme provedeno u zatvoru.

Foto: e-stock.us Foto: e-stock.us

Za otmicu tada trogodišnje devojčice optuženi su Sebastijan Branšu, njegova supruga Gorin Aleksis Sandrin Branšu, i njena ćerka iz prvog braka Emerin Ulije Kristel. Oni se terete da su malu Mašu oteli iz ruku majke u beogradskom naselju Braće Jerković, u martu prošle godine.

Specijalni sud u Beogradu izrekao im je danas prvostepenu presudu.

Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal u septembru je u završnim rečima zatražilo od suda da im izrekne kazne od po 10 godina zatvora, dok su njihovi branioci tražili oslobađajuće presude.

Tužilaštvo je u završnoj reči tvrdilo da je tokom postupka dokazano da su oni delovali organizovano i da su izvršili otmicu, dok je odbrana tvrdila da tužilaštvo ničim nije dokazalo svoje tvrdnje niti učešće majke i ćerke u tom delu.

Optuženi Sebastijan je u svojoj završnoj reči ponovio da je imao dogovor sa Mašinom porodicom o "pozajmici" deteta, radi dokazivanja određenih činjenica pred francuskim sudom u postupku za utvrđivanje očinstva koji je vodila njegova pastorka.

Foto: e-stock.us Foto: e-stock.us

Drugooptužena, njegova žena, Gorin Aleksis Sandrin Branšu i njena ćerka Emerin Ulije Kristel tvrdile su tokom suđenja da nisu znale ništa o otmici deteta i krivicu prebacile na Sebastijana.

Optužnicom se francuska trojka tereti za krivično delo otmice maloletnog deteta koju su izvršili 13. marta u ulici Braće Jerkovića kod broja 227, označivši Sebastijana Branšu Mišela organizatora kriminalne grupe.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Groficaofica

    20. oktobar 2016 | 11:06

    Sramota! Mizerne kazne,a sumnjam da ce je odsluziti u celosti

  • brana

    20. oktobar 2016 | 10:23

    Ovo su minimalne kazne za tako monstruozno delo i ni po koju cenu se ni kakvim apelacijama ne smeju smanjivati jer su oteli dete iz majcinih ruku i pokusali da pobegnu policiji preko granice!

  • olalaaaa ovo su istineeee

    20. oktobar 2016 | 11:08

    zatvor pa protjerivanje to je pravednoo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA