DRAMA NA NEBU: Ukrajinski lovci "prizemljili" beloruski putnički avion

Nakon sletanja aviona, ukrajinska policija je izvela jermenskog putnika, a prema podacima ukrajinskih medija, radi se o poznatom "antimajdancu" Armenu Martirosjanu

  • 2

Kijev je naterao avion beloruske avio-kompanije "Belavija" da se vrati zbog informacija o mogućoj pretnji po nacionalnu bezbednost, izjavio je u subotu rukovodilac aparata saveta bezbednosti Ukrajine Aleksandar Tkačuk, a javlja Sputnjik.

ŠTO DALJE OD RUSIJE: Kijev razmatra izlazak Ukrajine iz Zajednice nezavisnih država

"Belavija" je saopštila da su ukrajinske vlasti juče vratile u Kijev beloruski avion pod pretnjom da će podići lovca. Pritom, Kijev je pretio da će dići u vazduh lovce ako kapetan "boinga" ne posluša.

Sputnjik navodi da je, nakon sletanja, iz aviona ukrajinska policija izvela jermenskog putnika. Prema podacima ukrajinskih medija, radi se o poznatom "antimajdancu" Armenu Martirosjanu.

Belorusija je već izrazila svoj protest i uručila notu Ukrajini zbog prinudnog vraćanja njenog aviona. Ona traži zvanično izvinjenje i nadoknadu troškova. Prema rečima rukovodioca aparata saveta bezbednosti Ukrajine Aleksandra Tkačuka, Savet je dobio informacije o stranom državljaninu i mogućoj pretnji nacionalnoj bezbednosti.

Tkačuk je naveo da se u trenutku dobijanja te informacije ovaj građanin već nalazio u avionu u vazduhu. Prema njegovim rečima, na zahtev dispečara avion je mirno sleteo na aerodrom, gde je izvršen pretres kako bi se utvrdilo da je uklonjena pretnja nacionalnim interesima Ukrajine i nacionalnoj bezbednosti države.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Didi

    22. oktobar 2016 | 18:31

    Leteće perje ukrajincima ako nastave da se prose.avaju!

  • Ava kari

    22. oktobar 2016 | 19:32

    Pa na svetu vecih marioneta od tzv Kosova i Ukrajinaca nema....dobrobtu su negde i ovi tzv bosnjaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA