KRAJ "DŽUNGLE": Izbeglički kamp očišćen od migranata, barake i dalje u plamenu (FOTO) (VIDEO)

Kamp postao ključni simbol migrantske krize u Evropi

  • 1

Francuske vlasti su saopštile da su okončale "čisćenje" migrantskog kampa "Džungla" u lučkom gradu Kaleu, tri dana nakon početka operacije rušenja tog kampa.

>>> BRITANCI, GDE SU DECA?! U Britaniji nestalo 360 siročadi, a traže da udome još dece migranata!

- Ovo je kraj ''Džungle'', naša misija je završena. Više nema migranata u kampu - saopštila je prefekt departmana Pa-de-Kale Fabijen Busio, prenosi Bi-Bi-Si i dodaje da je ova objava regionalne zvaničnice stigla dok su vatre i dalje gorele u kampu, nakon što su ih migranti zapalili tokom protekle noći i jutra.

France Migrants

Bi-Bi-Si navodi da je ovaj kamp postao ključni simbol migrantske krize u Evropi, sa njegovim stanovnicima koji su očajnički pokušavali da se domognu Velike Britanije. Vlasti su od ponedeljka organizovale odvoženje migranata autobusima u druge delove Francuske.

U prva dva dana operacije, 3.242 odrasla migranta napustila su kamp autobusima, dok je 772 dece smešteno u Privremeni prijemni centar, prema podacima ministarstava unutrašnjih poslova i za stambena pitanja.

Foto: Tanjug / AP Foto: Tanjug / AP

U "Džungli" je, prema podacima francuskih vlasti, živelo 6.300 migranata, dok humanitarne organizacije tvrde da ih je tamo bilo više od 8.000.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn...

    27. oktobar 2016 | 10:00

    Namjerno zapalili dabi dobili smjestaj u hotelima tako u francuskoj smestavaju sve azilante .nikad nista ne placaju drzava plaça sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA