POSLE 70 GODINA otkrivena NAJVEĆA TAJNA prvog hrvatskog predsednika Franje Tuđmana

- Nisam bio siguran je li mladi Tuđman prikriveni ustaša ili skojevac - tvrdi Josip Manolić u svojoj knjizi pišući o sumnji koja ga je mučila sve od leta 1942. godine, a koju je otkrio tek krajem protekle nedelje

  • 26

Arhivska građa NDH, izjave svedoka i sadržaj knjige Josipa Manolića "Špijuni i domovina" otkrivaju da je prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman celog života skrivao da je do juna 1942. godine radio za ideološki čisto Ministarstvo odbrane Nezavisne države Hrvatske, piše Nacional.

Hrvatski ministar nazvao ustaškog ideologa MUČENIKOM, ŽRTVOM I JUNAKOM (VIDEO)

- Nisam bio siguran je li mladi Tuđman prikriveni ustaša ili skojevac - tvrdi Manolić u svojoj knjizi pišući o sumnji koja ga je mučila sve do leta 1942. godine, a koju je otkrio tek krajem protekle nedelje.

Manolić čuvao tajnu punih 70 godina

Nacional osim toga piše kako je na uvid dobio kopije ekskluzivnih istorijskih dokumenata koji potvrđuju ono što je Manolić u svojoj knjizi predstavio kao jednu od najvećih tajni o kojoj je ćutao više od 70 godina. Spomenuta Manolićeva knjiga drugi je deo njegove političke autobiografije koja će se na tržištu pojaviti za nekoliko dana.

Urednici Nacionala, koji su prvi imali priliku da je pročitaju, kažu kako već na prvim stranicama Manolić otkriva tajnu koju je čuvao više od 70 godina – da je Tuđman celog života iz nepoznatih razloga prećutkivao taj istorijski značajan detalj vlastite biografije.

Foto-ilustracija: Profimedia, Wikipedia Foto-ilustracija: Profimedia, Wikipedia

Dokumenti koji potvrđuju Manolićeve tvrdnje?

Gostujući na N1 televiziji, glavni urednik Nacionala Berislav Jelinić kazao je kako postoje dokazi za tvrdnju koju Manolić iznosi u svojoj knjizi.

- Postoje dokazi. To je jedna od tema na kojoj smo radili poslednjih mesec dana. Pročitali smo pojedine delove, ali i kompletnu knjigu Manolićevih memoara. On otkriva dramatične tajne koje je čuvao, kao ovu. Podstaknuo je istraživanje i stupili smo u kontakt s ljudima koji su nam dali uvid u kopije dokumenata u kojima se vidi gde se Franjo Tuđman prijavljivao i gde je boravio. Tuđman je napisao da je zaposlen u Ministarstvu oružanih snaga Nezavisne Države Hrvatske - rekao je Jelinić.

Ustaše streljaju Srbe. Foto: Wikipedia/Mladifilozof Ustaše streljaju Srbe. Foto: Wikipedia/Mladifilozof

"Rat ga zatekao u Hercegovačkoj ulici"

Nacional je, inače, objavio i kopiju dokumenta iz policijske arhive, a došli su i do dokumenta Tuđmanovog stanodavca iz tog vremena.

- Rat ga je zatekao u Hercegovačkoj ulici gde je delio sobu s kasnije uglednim novinarem, a oni su, prema tvrdnjama Manolića, tek tada krenuli u sam narodnooslobodilački pokret. Ne znam kako su ljudi koji su nam dali dokumente do njih došli. Manolić je kroz svoj život i rad imao kontakt s time i čuvao ih je - rekao je Jelinić.

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    31. oktobar 2016 | 21:06

    FRANJO OTAC NOVE NDH -JOSKIN GENERAL!!!!! MNOGE LI JE USTASE PREBACIO U PARTIZANE I SPASAO IH!!! ALI SRBI SU MU VECNO ZAHVALNI ZA POGINULIH 2 MILIONA SRBA I U ZNAK ZAHVALNOSTI PODIGLI KUCU CVECA!!!! NEKI CEKAJU VASKRSNUCE I MOLE MU SE A JOS NECE DA OBJAVE SLIKU KAKO NABADA SRBINA NA DRINI U ROVU NA BAJONET U UNIFORMI AUSTROUGARSKOG KAPLARA!!!!!

  • Mire

    31. oktobar 2016 | 21:07

    Jedino sto znam o sranji budjmanu je to da je g sranjo potomak podguznih muva iz beckih stala i znam da ga je RAK izjeo.

  • Milance

    31. oktobar 2016 | 21:21

    Bilo ustasa ili skojevac hrvat je uvek radio protiv srbskog naroda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA