≫ 

GRAĐANI SRPSKE POKRAJINE DA NE PUTUJU KROZ SRBIJU: Kosovsko ministarstvo poslalo bizarno upozorenje

Srpska policija uhapsila je u ponedeljak, 31. oktobra, Hiljmija Keljmendija (36) pod optužbom da je počinio ratne zločine na Kosovu, što je neprihvatljivo za ministarstvo spoljnih poslova Kosova

  • 16
Pasos Srbija, pasos Kosovo Foto: Telegraf, Wikipedia/ benutzer:BeliBeli

Ministarstvo inostranih poslova Kosova izrazilo je uznemirenost zbog hapšenja Hiljmija Keljmendija pod optužbom za ratne zločine i pozvalo građane Kosova da izbegavaju putovanje kroz Srbiju.

DAČIĆ OŠTRO: Ne daj bože da nam traže da biramo između EU i Rusije. Zna se koga ćemo IZABRATI!

- Posle pritvaranja potpukovnika Policije Kosova Nehata Tačija nekoliko nedelja ranije pod političkim optužbama, ovo hapšenje Keljmendija je neprihvatljivo i dovodi u pitanje procese koji su postignuti tokom perioda dijaloga o normalizaciji odnosa - navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Kosova.

Srpska policija uhapsila je u ponedeljak, 31. oktobra, Hiljmija Keljmendija (36) pod optužbom da je počinio ratne zločine na Kosovu. On je uhapšen dok se vraćao u Nemačku, gde živi proteklih 12 godina.

To ministarstvo je navelo da će nastaviti da prati "novostvorenu apsurdnu situaciju sa Srbijom", i da će to pitanje podići na najviši nivo, u saradnji sa "međunarodnim prijateljima SAD, EU i drugim prijateljskim zemljama".

U saopštenju se dodaje da nadležne institucije stalno usaglašavaju mere koje će preduzeti kada bi obezbedili potpunu zakonsku zaštitu uhapšenih gradjana Kosova.

- Ministarstvo spoljnih poslova takođe poziva državljane Kosova koji iz bilo kojih razloga prolaze kroz Srbiju da to maksimalno izbegavaju u narednim mesecima. Istovremeno zahtevamo i od drugih zemalja u regionu i EU, da kao i do sada ne uzimaju u obzir naloge za hapšenje Srbije za građane Kosova - navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Novinar

    1. novembar 2016 | 20:48

    Kosovo je dusa srbije, ko je taj ko ce da se odrekne srpskog kosova, jedna zapisana kletva ima na gazimestanu a ko izda srpsko kosovo, bice urezana i druga kletva, plasim se izdajstva, boj se bio za to kosovo, uvek smo pobedjivali, sta bi sada reko Car Dusan kada bi video ko upravlja danas Prizrenom, njegovom prestonicom, setaju Tacijevi ljudi sa okrvavljenim rukama, tesko mogu da skinu srpsku krv sa ruku. Kosovo nece biti nikada albansko, jer Bozja pravda i neka sila nece dozvoliti, a oni koji su hteli da otudje od srbije, vec pola njih nisu zivi. Bozja kazna, ne diraj tudje.

  • Ccc

    1. novembar 2016 | 17:23

    Pravda je spora al doci ce

  • Boban

    1. novembar 2016 | 19:49

    Baš će da nam fale.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA