UŠLI SMO U NAJBOLJE PORODILIŠTE U SRBIJI: Pogledajte po čemu se razlikuje od svih drugih (FOTO)

Godišnje se u njemu obavi oko 2.000 porođaja

Porodilište Dragiša Mišović Foto: Telegraf

Bolnicu za ginekologiju i akušerstvo Kliničko-bolničkog centra "Dr Dragiša Mišović",  mame su u anketi portala "Bebac" izabrale za najbolje srednje porodište, a ova ustanova je ovu titulu s pravom ponela.

Mlade mame izabrale najbolje porodilište u državi i otkrile šta ih najviše nervira u njima

Telegraf je posetio ovo porodilište danas i uverio se u verodostojan sud mama, zahvaljujući kojima se i našao na pobedničkom postolju. Na prvi pogled podseća na mali, ušuškan hotel koji sjaji od čistoće i u kojem svako zna čija je koja obaveza za svako ćoše. Takva slika čini da se zaboravi da je ova ustanova bila do temelja srušena tokom bombardovanja.

Prema rečima pomoćnika direktora KBC "Dr Dragiša Mišović" dr Momčila Jakovljevića, hirurga, osoblju je čast što su ih mame izabrale kao najbolje a to će im samo biti podstrek da budu još bolji.

U ovom porodilištu se, kako kaže naš sagovornik godišnje obavi oko 2.000 porođaja.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Imamo 24 mesta za porodilje, 12 mesta za operativu i 10 mesta za žene koje održavaju trudnoću. S obzirom na to da imamo male kapacitete, maltene, konstantno smo puni - navodi Jakovljević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

ALARM! Uče nas da je majčino mleko za bebu najvažnije, a u porodilištima se NE DOJI 60 odsto beba!

Porodilište u kojem se traži krevet više, nagradu je, ocenjuje Jakovljević, dobilo zbog vrhunske higijene koja se, zaista, odmah po ulasku u ovu zdravstvenu ustanovu primećuje. Ali, i zato što je najopremljenije.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Sobe su komforne, dvokrevetne i trokrevetne, sa televizorima i svaka ima svoje kupatilo. Čistoća mora biti na nivou, zbog čega se stalno rade kontrole i uzimaju brisevi. Žene koje dolaze na porođaj uglavnom gledaju higijenu i da ne bude mnogo njih u sobi - kaže Jakovljević.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

E-beba je prvi korak u reformi javne uprave (FOTO)

Pored piramidalne discipline i opremljenosti kojoj su doprineli i bivši upravnik Dragan Antić i sadašnji Ilija Golubović, primetno je, kao retko gde, ljubazno i nasmejano osoblje.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Komplikacije su minimalne kod nas. Imamo dobru ultrazvučnu dijagnostiku, radimo laparaskopske ginekološke operacije a naša bolnica je jedna od retkih u kojoj se ne naplaćuje epiduralna anestezija - podseća naš sagovornik.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

POTPUNO BESPLATNO: Sada možete gledati bebe u porodilištu preko interneta!

Ono što je mamama, takođe, bitno jeste bebi-frendli koje ovo porodilište ima, tako da su bebe sve vreme kod njih. Zahvaljujući kamerama, imaju i program koji omogućava bakama, dekama, i ostaloj rodbini da novorođenčad gledaju od kuće.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Redakcija Telegrafa čestita osoblju ovog porodilišta, i želi im da u ovoj godini obore rekord sa brojem rođenih beba.

(Lj. Račić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljiljana Milosevic

    5. novembar 2016 | 19:25

    Lezala sam kod njih i mogu reci da su zasluzeno dobili titulu najbolje bolnice. Ne moze se izdvojiti ko je od njih najbolji od osoblja, kada su svi dobri i pazljivi od higijenicarke do lekara.

  • MN

    5. novembar 2016 | 23:53

    Dva puta sam se tamo porodila. Sve pohvale

  • Maja

    5. novembar 2016 | 23:42

    Jeste tako, samo imam jednu zamerku...nisam zadovoljna pedijatrijskim sestrama. One su bile ustogljene i prepotentne. Nerado su odgovarale na pitanja. Jedina koja se izdvaja je sestra Dušica. Ona je anđeo koji na nase bebe gleda kao da su njene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA