Podigla je noge u autu i zaspala dok je njen dečko vozio. Kad se probudila, njen život se totalno promenio (FOTO)

Vatrogasci su teškom mukom uspeli da iz potpuno smrskanih kola izvuku Betani i njenog dečka

  • 5

Betani se vraćala iz posete tetki u Mičigenu, njen dečko je bio za volanom automobila, pa je odlučila da podigne noge na šoferšajbnu i zadrema. Nedugo zatim se ispostavilo da je to bila kobna odluka, koja joj je zauvek promenila život.

>>> STRAVIČNA NESREĆA KOD PUPINOVOG MOSTA: Automobil sleteo sa puta, jedna osoba poginula!

Dok je 20-godišnja Amerikanka spavala, šleper ispred njih je naglo ukočio da ne bi udario u motociklistu, a njen dečko nije uspeo da se na vreme zaustavi pa se mali automobil svom silinom zakucao u kamion. Motociklista je poginuo, a vatrogasci su teškom mukom uspeli da iz potpuno smrskanih kola izvuku Betani i njenog dečka. Za divno čudo, oboje su preživeli nesreću.

Njen dečko je imao više od sto šavova, ali Betani je mnogo gore prošla, pre svega zbog položaja tela u trenutku sudara. Njene noge su bile na mestu odakle u slučaju udara izleću vazdušni jastuci. Erbegovi su brzinom od 320 kilometara na čas izleteli i velikom silinom gurnuli njene noge, Bretanina kolena su poletela i nanela joj teške povrede po glavi.

Leva očna duplja bila je slomljena, kao i jagodične kosti i nos. Vilica je bila dislocirana, a smrskana stopala su posle operacije bila čak dva broja manja nego pre nesreće.

Foto: Benson Family Photo Foto: Benson Family Photo

Šest godina kasnije Betani i dalje u značajnoj meri trpi posledice stravičnog sudara. Dnevno pije dvadesetak tableta koje joj ublažavaju bolove, a da bi normalno hodala mora da koristi specijalne i veoma skupe uloške za obuću.

Bretani ne želi da neko doživi sudbinu sličnu njenoj, pa je na društvenim mrežama aktivna u kampanjama za bezbednost u saobraćaju. Ona apeluje na putnike da tokom vožnje nikako ne stavljaju noge u opasan položaj koji je imao strašne posledice po njen život i zalaže se da proizvođači automobila i vazdušnih jastuka imaju jasnija upozorenja o posledicama aktiviranja erbegova.

Foto: Benson Family Photo Foto: Benson Family Photo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA