STRAH OD POPLAVA I U CRNOJ GORI: Nabujale reke se izlivaju iz korita, velik broj kuća je pod vodom (FOTO) (VIDEO)

Izlile su se brojne reke u ovom području, a komandir Službe zaštite i spasavanja Nuradin Agović kaže da su njihove ekipe od dva sata iza ponoći na terenu

  • 5

Usled obilne kiše koja pada već 48 sata najmanje sto kuća u ovom trenutku je ugroženo od vodene bujice nastale izlivanjem rožajskih reka.

TEŠKA NESREĆA U CRNOJ GORI: Autobus sleteo u Zetu, kombi se jedva zaustavio na obali! SPASIOCI SU URADILI FENOMENALNU STVAR (FOTO)

Prema rečima komandira Službe zaštite i spasavanja Nuradina Agovića, njihove ekipe su od dva sata iza ponoći na terenu.

Meštanima pomaže i mehanizacija Komunalnog preduzeća i vodovoda.

- Iz korita se izlila Lovnička reka pa su poplavljene kuće u Donjoj Lovnici i naselju Hurije koje je posebno ugroženo. Jednu porodicu iz Ciganske mahale smo tokom noći evakuisali - kazao je Agović.

Izlila se i reka Županica koja je ugrozila kuće i živote meštana na potezu od Kalača do Dedeića.

- Ogromna šteta je pričinjena u Grahovači od vodene bujice koja nosi sve pred sobom, a kritična situacija od izlivanja Ibra je u donjem dijelu Rožaja - kazao je Agović.

Na terenu je tokom noći bio i predsednik Opštine Ejup Nurković koji je, kako prenose društvene mreže, proglasio vanredno stanje u gradu i pozvao meštane da pomognu svojim ugroženim komšijama.

Foto: Čitaoc Telegrafa Foto: Čitaoc Telegrafa

Nabujala planinska reka Bistrica odnela je deo novog puta koji od Berana vodi prema Jelovici, a sa putem je odnesen i deo novog gradskog cevovoda iz pravca Merićem vrela.

Prema rečima direktora JP Vodovod i kanalizacija Vuka Todorovića, gradski vodovod sa ovog izvorišta je morao biti isključen, a grad će se vodom snabdevati sa alternativnog izvorišta Manastirsko vrelo.

- Vodu iz gradskog vodovoda treba koristiti samo u tehničke svrhe, nikako za piće. Obavestili smo Institut za javno zdravlje da hitno izvrši uzorkovanje i ispitivanje vode - rekao je Todorović.

On je dodao da štete trenutno ne mogu da se procene jer je nemoguće prići oštećenim mestima na putu prema selu Lubnice i Jelovici.

Printskrin: Facebook/Rožaje Vijesti Printskrin: Facebook/Rožaje Vijesti

Reka Bistrica poplavila je i veliki broj kuća u gradskom naselju Buče i kompletna gradska mehanizacija je trenutno tamo na terenu pokušavajući da reguliše tok ove divlje reke. U naseljima Buče i Pešca preventivno je isključena struja.

U gradskom delu i slivu reke Lim najkritičnije je kao i obično u izbegličkom naselju Riversajd, gje je za sada poplavljeno nekoliko kuća.

Kiša u Beranama ne prestaje pada, a po svemu sudeći najintenzivnije padavine bile su u području planine Bjelasice odakle dolazi nabujala reka Bistrica.

Opštinski krizni štab je od juče u stalnom zasedanju, a građanima je preporučeno da se 24 sada mogu javljati na telefon Službe zaštite i spasavanja 123.

Ovde pogledajte snimak:

Posted by Rožaje Vijesti on Monday, 7 November 2016

(Telegraf.rs / Izvor: vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA