Najveća plata u Crnoj Gori iznosi čak 22.152 evra

Hotelijeri u Crnoj Gori po pravilu ostvaruju najveće zarade, a ovaj "srećni" hotelijer je u septembru primio 44 prosečne plate u ovoj državi

  • 2

Najveća bruto zarada koja je u Crnoj Gori obračunata u septembru iznosi 39,2 hiljade evra, saopštili su za "Dan" iz Poreske uprave PU i dodali da je ta zarada isplaćena licu zaposlenom u sektoru hotelijerstva.

Pašćete na glavu kada vidite KO U CRNOJ GORI PRIMA PLATU OD 309.425 evra!

- Prema podacima kojima raspolaže Poreska uprava, najveća bruto zarada obračunata za poreski period septembar 2016. godine iznosila je 39.208,64 evra, odnosno u neto iznosu 22.152,87 evra, a isplaćena je licu zaposlenom u sektoru hotelijerstva. Navedeni iznos isplaćen je samo u jednom mesecu, pa se ne može zaključiti da se radi o redovnom mesečnom primanju, već o otpremnini, bonusu ili nekom drugom obliku ličnog primanja, iako je on unesen u IOPPD obrazac pod šifrom 1 zarade, pa se kao takav i vodi u sistemu Poreske uprave - naveli su iz PU, na čijem čelu je Miomir M. Mugoša.

Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Prema ranijim podacima Poreske uprave, od januara do juna ove godine najveća obračunata zarada sa porezima i doprinosima iznosila je čak 307.600 evra, odnosno 206,1 hiljadu evra u neto iznosu. Taj iznos isplaćen je zaposlenom u sektoru razrada građevinskih projekata.

Druga po redu najveća zarada za isti taj period isplaćena je zaposlenom u istom sektoru i iznosila je 52,6 hiljada eura u bruto iznosu, dok je sa mesečnom zaradom od 46,6 hiljada eura sa porezima i doprinosima zaposleni u sektoru neživotnog osiguranja bio treći na spisku najvećih zarada za pola godine.

U prošloj godini najveća obračunata zarada iznosila je 309,4 hiljade evra i isplaćena je zaposlenom u sektoru hotelijerstva.

Foto: Wikimedia / Joadl, A. Nalbantjan Foto: Wikimedia / Joadl, A. Nalbantjan

Prosečna zarada za septembar iznosila je 501 evro, što je za 0,2 posto manje nego u avgustu.

"Srećni" hotelijer je u septembru primio 44 prosečne plate u Crnoj Gori, ili skoro četiri godišnje prosečne zarade, piše portal cdm.me.

U septembru su porasle plate u sektorima poljoprivrede, šumarstva, ribarstva, zatim stručne, naučne i tehničke delatnosti, u državnoj upravi i odbrani, informisanju i komunikacijama, finansijskim i delatnostima osiguranja, kao i u delatnostima koje se odnose na snabdijevanje električnom energijom, gasom i parom .

U istom periodu pad je zabeležen u oblastima građevinarstva, usluga smeštaja i hrane, administrativne i pomoćne uslužne delatnosti, prerađivačke industrije, saobraćaja, umetnosti, snabdevanja vodom, upravljanja otpadnim vodama, kao i u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti.

(Telegraf.rs )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tortilja

    8. novembar 2016 | 17:11

    Pomorci iz Cg zaradjuju najvise para , ali ih ne zaradjuju u Cg i nisu na srecu oporezovani jos uvjek.

  • Nataly

    9. novembar 2016 | 15:51

    Jeziva laž

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA