• 72

IVAN JE NAJBOLJI GINEKOLOG U SRBIJI: Pogledajte zbog čega ga trudnice obožavaju i zašto je drugačiji od drugih lekara (FOTO)

- Važno je da slušamo, ali i čujemo jedni druge, pacijenti nas ali i mi njih, treba se staviti u ulogu pacijenta, a onda raditi po struci i savesti - kaže dr Ivan Bojović iz Kliničko-bolničkog centra "Zvezdara"

  • 72

Ginekolog dr Ivan Bojović, iz beogradskog Kliničko-bolničkog centra "Zvezdara" dobio je najveće priznanje koje jednom lekaru može da pripadne a čija je težina još veća jer je poteklo od pacijenata. Njega su mame iz Srbije, u istraživanju portala "Bebac", izabrale za najboljeg ginekologa u našoj zemlji.

Mlade mame izabrale najbolje porodilište u državi i otkrile šta ih najviše nervira u njima

Bojovića, koji je u ovom poslu od 2000. godine, i koji godišnje obavi oko 200 porođaja, mame nazivaju čudom, ne kriju da je omiljen i uvažen. Napominju da im svima persira bez obzira na izgled i status, da svakoj trudnici objasni šta je čeka do kraja porođaja, redovno obilazi nakon što se porode...

On, sa druge strane, ne krije sreću zbog ovog priznanja. Bez sujete ga smatra zaslugom celog svog tima, u koji ubraja i porodilje. 

- Iskreno, prijatno sam iznenađen ovim priznanjem. Mišljenje pacijenata je jako važno u poslu kojim se bavim, tako da ovaj izbor doživljavam kao veliku čast i profesionalnu satisfakciju. U vreme u kojem živimo i radimo, pravo je osveženje istraživanje koje je sproveo portala "Bebac". Mišljenje porodilja mi mnogi znači, jer je to povratna informacija za rad i trud, ali i motiv da se taj odnos poverenja i dobrog rada stalno usavršava - kaže Bojović na početku razgovora za naš portal.

Foto: Promo

Foto: Promo

UŠLI SMO U NAJBOLJE PORODILIŠTE U SRBIJI: Pogledajte po čemu se razlikuje od svih drugih (FOTO)

Na pitanje zašto su baš njega mame izabrale za najboljeg, mišljenja je da je recept jednostavan. 

- Treba biti prirodan. Važno je da slušamo, ali i čujemo jedni druge, pacijenti nas ali i mi njih. Potrebno je dosta strpljenja, pažnje, razumevanja, poštovanja, a pre svega znanja i truda. Važno je poverenje, a ono se zaslužuje. Bitan je i timski rad. Ja se mogu pohvaliti odličnim timom, koji pored ginekologa čine i babice, neonatolozi, pedijatrijske sestre, anesteziolozi, anestetičari, službenice i spremači. Mi jednostavno ne možemo jedni bez drugih. Porodilje su, takođe, deo tima.

Treba se staviti u ulogu pacijenta, a onda raditi po struci i savesti. Ovde nema mesta sujeti. Svako zaslužuje pažnju i uvažavanje, kao i informacije o tome sta se dešava i sta će dalje biti. Treba uvek biti sa pacijentom. Ono što svakako želim da istaknem je podrška moje porodice.

Foto-ilustracija: Profimedia

Foto-ilustracija: Profimedia

HIT PRIČA IZ PORODILIŠTA U BEOGRADU: Lekari pronašli kutiju keksa koja čudno miriše, kad su je otvorili, smračilo im se!

Priznanja poput ovog Bojović redovno dobija jer mu redovno dolaze ponovo pacijentkinje na porođaj.

- Puno pacijentkinja mi je ukazalo poverenje i ponovo došlo na porođaj u narednim trudnoćama. Većina njih nastavlja da dolazi na redovne kontrole, ali i dovodi svoje rođake, prijateljice...

U porodilištu u kome Bojović radi, godišnje se rodi oko 2.400 beba. A, na listi "Bepca" četvrto mesto zauzeo je još jedan ginekolog iz ove ustanove - Predrag Mitrović.

(Lj. Račič)

 

Komentari

  • Dina

    Doktor Sead iz Novog Pazara je najbolji doktor. Uradio mi je četvrti carski i ja sam prezadovoljna. Sve pohvale za njega!

  • Ficfiric

    Dr. Ivan zasluzuje ovakvo priznanje i svaki respekt za svoj rad i pristup pacijentici, iz iskustva govorim, kod njega sam vodila drugi deo trudnoce i porodio me, hvala mu za divno iskustvo. Zaista poseban covek i profesionalac!!!

  • Marija

    Ja sam danas prvi put imala susret sa doktorom inace sad sam 8m...skoro nisam srela tako finog doktora

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima