≫ 

BARAK OBAMA: "Razgovor sa Trampom je bio ODLIČAN!" (FOTO) (VIDEO)

I danas na Telegrafovom blogu iz minuta u minut pratite dešavanja u SAD i širom sveta povodom pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima

  • 23

Donald Tramp će biti 45. predsednik SAD nakon što je u izbornoj trci pobedio Hilari Klinton. Svet je i dalje u stanju šoka, jer su mnogi verovali da republikanski kandidat nema nikakve šanse da pobedi na predsedničkim izborima.

Kako je juče protekao dan možete pogledati ovde >>>> IMAMO NASLOVNU STRANU GODINE: Bože, oprosti Americi (FOTO) (VIDEO)

Hvala vam što ste i danas bili sa nama. Pratite vesti na našem portalu i u petak i saznajte sve nove informacije prvi!

21.oo Akcije na Vol stritu su na početku trgovanja dostigle rekordan nivo, pri čemu su i ostale svetske berze nastavile da beleže dobitke u očekivanju ostvarivanja plana Donalda Trampa o podsticanju rasta američke ekonomije.

20. 55  Obamina sprdnja sa Trampovim ulaskom u Belu kuću od pre pet godina postala je stvarnost. Sigurno je da mu Tramp nikada neće zaboraviti sramotu koju je doživeo pred punom dvoranom te 2011. godine, kada mu se Obama u lice smejao.

Više pročitajte OVDE.

20.00 Mnogi su teško podneli pobedu Donalda Trampa, a voditeljka Čelsi Hendler je čak i zaplakala usqred emisije. Ona je inače poznata ko ljuta protivnica Donalda Trampa,

19.00 Odlazeći američki predsednik Barak Obama izjavio je da je današnji sastanak sa Donaldom Trampom u Beloj kući bio odličan i obuhvatio niz tema iz oblasti spoljne i unutrašnje politike.

17.31 Sastanak Donalda Trampa i Baraka Obame traje traje već sat i po vremena.

17.15 Donald Tramp je stigao u Vašington gde treba da se sastane sa predsednikom Barakom Obamom.

16.55 - Svaki čas se očekuje da Tramp stigne u Belu kuću. Pratite uživo šta se dešava.

16.15 - Donald Tramp stigao je avionom u Vašington. Uskoro se očekuje da se vidi sa predsednikom Obamom u Beloj kući. Vodeni luk dočekao je budućeg lidera Amerike na aerodromu.

15.41 - "Trampova kula", građevina od 58. spratova u Petoj aveniji, postaje zona zabranjena za letenje, što je pravilo koje će biti na snazi do januara. Policija je postavila barijere oko ove građevine, masovna bezbednosna operacija je u toku. Ove mere bezbednosti uvedene su zbog straha od mogućeg terorističkog napada.

15.02 - Obama je imao bunker na točkovima, ali za Trampa spremaju još jaču ZVER koja je NEUNIŠTIVA (VIDEO)

14.38 - Izbor Donalda Trampa za predsednika SAD izazvao je veliko zanimanje stručnjaka za to kako će se on odnositi prema pravima žena, pravu na abortus, rodnoj ravnopravnosti, a ženske aktivistkinje najavljuju da će se boriti protiv Tramp ako pokuša da realizuje neke ideje iz kampanje

14.23 - Svi smo se oduševili kako Melanija izgleda, a ŠOKIRAĆETE SE kad čujete koliko ima godina (FOTO) (VIDEO)

14.01 - Pristalice ove ozloglašene grupe imale velike zasluge za pobedu kanditata republikanske stranke. Više pročitajte OVDE.

13.54 - Pristiže sve više fotografija sa anti-Tramp protesta koji su se održali širom Amerike, a na kojima je došlo do sukoba između demonstranata i policije.

13.20 - Mediji već spekulišu ko će se naći u Trampovom kabinetu nakon što bude zvanično ušao u Belu kuću. Pročitajte OVDE ko bi mogao da se tu nađe, a među njima je i čovek koji je bio za vojnu intervenciju protiv Srbije.

13.03 - Pitali su Ruse šta misle o Trampovoj pobedi, njihovi odgovori su objasnili apsolutno sve (VIDEO)

12.47 - Akcije na vodećim evropskim berzama su počele trgovanje u plusu, pošto je prvobitni šok koji je izazvala pobeda Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, zamenila nada u uspeh njegovog plana o podsticanju rasta američke ekonomije.

12.24 - Sve najzanimljivije o predsedničkim izborima, kampanji pre istih, interesantne činjenice i još dosta toga možete pogledati na Predsednički izbori u SAD 2016.

11.53 - Aktuelni crnogorski premijer Milo Ðukanović izjavio je, povodom pobede Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, da je Amerika najveća sila današnjice i ko god bio predsednik to je pitanje od globalnog interesa, a za naš region je važno da se zadrži, a ako je moguće i pojača pažnja te sile.

11.33 - Sa zvaničnog sajta novoizabranog predsednika Amerike Donalda Trampa uklonjene su njegove stare izjave. Koje su to izjave, možete da pročitate OVDE.

11.01 - TRAMP ĆE KAO PREDSEDNIK ZARAĐIVATI SITNIŠ: Ovoliku će platu da dobija kad stupi na funkciju

10.40 - U gradovima koji važe za baze Demokratske partije u SAD održani su protesti protiv novoizabranog predsednika Donalda Trampa, a skup je organizovan i u blizini Bele kuće u Vašingtonu. Kako javlja Si-En-En, pored prestonice, protesti su održani jos i u Njujorku, Atlanti, Ostinu, Bostonu, Čikagu, Denveru, Filadelfiji, Portlandu, San Francisku i Sijetlu. Povređna su dva policajca tokom protesta u Oklandu.

10.10 - Odlazeći predsednik SAD Barak Obama ugostiće danas u Ovalnoj sobi Bele kuće novoizabranog američkog predsednika Donalda Trampa, čime će simbolično započeti tranzicija vlasti s Obamine na buduću Trampovu administraciju.

AP navodi da Obama pruža "maslinovu grančicu", simbol pomirenja, Trampu koji ga je tokom kampanje napadao kao nesposobnog za rukovođenje američkim vojnim snagama i osporavao legitimnost Obaminog predsednikovanja.

09.54 - Saudijski poslovni magnat, princ Alvalid bin Talal, čestitao je Donaldu Trampu na pobedi na izborima za američkog predsednika, gotovo godinu dana nakon što se sa njim žestoko sukobio putem Tvitera, javlja danas Rojters.

- Novoizabrani predsedniče, bez obzira na nesuglasice iz prošlosti, Amerika je rekla je svoje i na tome vam čestitam i upućujem najlepše želje za vaš predsednički mandat - napisao je Bin Talal na svom nalogu na Tviteru.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

09.45 - Slovenački novinar Bojan Požar koji je o Melaniji Trump napisao prvu neautorizovanu biografiju priprema njeno novo, dopunjeno izdanje koje bi trebalo da izađe pre inauguracije njenog supruga Donalda Trampa za 45. predsednika SAD.

09.33 - NOVO LUDILO U AMERICI: Upucano petoro ljudi, dvoje u kritičnom stanju (FOTO) (VIDEO)

09.22 - Filipinski predsednik Rodrigo Duterte čestitao je Donaldu Trampu pobedu na predsedničkim izborima u SAD i poručio da sada želi da prestane da se sukobljava sa SAD.

- Ne želim više da se svađam, jer je Tramp pobedio - rekao je Duterte u obraćanju filipnskoj zajednici tokom posete Maleziji, preneo je Rojters.

09.15 - Izbor Donalda Trampa za novog američkog predsednika predstavlja momenat prekretnice u trubulentnim odnosima Rusije i SAD, ocenjuje Si-En-En.

08.56 - Meksički predsednik Enrike Penja Nijeto izjavio je da je čestitao Donaldu Trampu pobedu na predsedničkim izborima u SAD i da se s njim dogovorio da se sastanu pre nego što stupi na dužnost.

08.37 - Odlazeći predsednik SAD Barak Obama nada se da će se nastaviti američka tradicija da ljudi na vlasti ne koriste sistem krivičnog pravosuđa protiv svojih protivnika, izjavio je portparol Bele kuće Džoš Ernest. On je to rekao odgovarajući na pitanje da li će novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp ispuniti "obećanje" i poslati u zatvor demokratsku predsedničku kandidatkinju Hilari Klinton, prenosi Rojters.

08.23 - Francuski predsednik Fransoa Oland uputio je pismo novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu, porucivši mu da želi da razgovara sa njim što je pre moguće, javio je Rojters.

- Želeo bih da sa vama razgovaram što pre u svetlu vrednosti i interesa koje delimo. Prijateljstvo između naših naroda i naše zajedničke istorije će nam pomoći - navodi se u pismu koje je francuski predsednik uputio Trampu.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Britanska agencija podseća da je Oland bio kritičan prema Trampu tokom američke predizborne kampanje.

08.10 - Severna Koreja upozorila je buduću administraciju novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa da će imati posla sa "nuklearnom državom", navevši da je trud koji Vašington ulaže u denuklearizaciju "Pjongjanga "iluzija kojoj je istekao rok trajanja".

- Ako je administracija Baraka Obame išta učinila... to je bilo to da je bezbednost kontinentalnog dela SAD dovela u najveću moguću opasnost. To je novu administraciju opteretilo time da mora da se suoči sa samosvojnom severnokorejskom nuklearnom državom - piše u uvodniku lista "Rodong šinmun", koji je glasilo vladajuće partije Severne Koreje, prenosi AFP.

07.32 - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je telefonom Donalda Trampa da bi mu čestitao na pobedi, dok Ankara istovremeno izražava nadu u novi početak odnosa Turske i SAD koji su bili izloženi značajnim tenzijama u vreme Baraka Obame.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coco Jumbo

    10. novembar 2016 | 11:07

    Tramp je novi predsednik i moraju sa tim da se pomire bez obzira dali im se to sviđa ili nesviđa

  • Pera

    10. novembar 2016 | 12:13

    U soku su samo oni koji su ziveli u bajkama realan narod je za trampa dosta je bilo demokratije kkoja uvodi sankcije rusiji svadja narode

  • Dule

    10. novembar 2016 | 14:45

    Sta su se poplasili ovi Klintonci I ostala banda ubica neduznih ljudi? Kao nada se Obama da nece hapsiti ljude zato sto su kriminalci i zato sto ceo svet ispasta zbog njihove pohlepe I arogancije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA