• 27

SRBIJA JE PUNA BOMBI KOJE MOGU DA EKSPLODIRAJU SVAKOG ČASA: Ovi gradovi i mesta su najugroženiji!

Reč je o više od sedam miliona kvadratnih metara teritorije naše zemlje koja se nalazi pod neeksplodiranim minama, kasetnim i avionskim bombama. Najgora situacija trenutno je u Bujanovcu i Preševu, gde se čak 3,5 miliona kvadratnih metara nalazi pod minama

  • 27

Oko 300 lokacija u Srbiji, i posle 17 godina od NATO bombardovanja i dalje je kontaminirano bombama i minama koje su zaostale nakon 77 dana agresije na Srbiju 1999. godine, upozorio je nacionalni centar za razminiranje.

SRBIJA JE PUNA ZAOSTALIH NATO BOMBI: Više od 300 lokacija pod minama!

Reč je o više od sedam miliona kvadratnih metara teritorije naše zemlje koja se nalazi pod neeksplodiranim minama, kasetnim i avionskim bombama. Najgora situacija trenutno je u Bujanovcu i Preševu, gde se čak 3,5 miliona kvadratnih metara nalazi pod minama.

Foto: Milena Đorđević

Foto: Milena Đorđević

Ovo je spisak ugroženih područja:

KASETNA MUNICIJA - Nalazi se na 3 miliona kvadratnih metara. Locirane su na više stotina lokacija u 16 opština:

Niš (opštine Medijana i Crveni krst), Preševo, Bujanovac, Kuršumlija, Raška, Gadžin Han, Tutin, Sjenica, Brus, Kraljevo, Čačak, Vladimirci, Knić, Stara Pazova i Sopot.

MINE - Na čak 3,5 miliona kvadratnih kilometara širom Srbije, ostale su na 10 lokacija u dve opštine:

Bijanovac i Preševo.

Foto: Wikipedia/Aktron

Foto: Wikipedia/Aktron

AVIONSKE BOMBE NA KOPNU - Locirane su na 72 lokacije:

Južnobački okrug (52 lokacije - Vrbas, Bačka Palanka, Čelarevom Žabalj...); Zlatiborski okrug (čak 11 lokacija) i Pčinjski okrug, 9 lokacija.

AVIONSKE BOMBE U VODENIM TOKOVIMA - 12 lokacija je ugroženo:

Most Bogojevo (Erdut), Most Bačka Palanka (Ilok), Novi Sad (most Slobode i oko Železničkog mosta), Luka Pančevo, Dalekovod Ritopek (Ivanovo), Most Smederevo (Kovin), Luka Prahovo, Šabac, Obrenovac, i rekla Sava kod Jamene.

(Telegraf.rs)

 

 

Komentari

  • Maki

    Blokirati vodeni medjunarodni saobraćaj!Uz napomenu IZ SIGURNOSNIH RAZLOGA jer su se Mine pomjerile i ugrozile saobraćaj. A navesti da nemamo sredstva da očistimo Put od mina pa nek Njemacka i ostale zemlje (koje gube milione ako brodovi neprolaze ) dodju i pokupe svoje mine IZ DUNAVA

  • Ljubica leva strana dunava

    A kako policija tolerise oruzje i naseljavanje siptara sada su svi goranci a muslimanske veroispivesti.svi imaju oruzje i bombe

  • novosadjanka

    Sada znam zašto naš Žeželjev (železnički) most još nije završen. Medjunarodni saobraćaj i posle 17 godina nije normalizovan. SRAMOTA!!! Samo novosađani znaju kakav je on bio ponos grada.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima