UHAPŠENE DVE OSOBE KOJE SU SPREMALE TERORISTIČKI NAPAD: Jedan priveden na Kosovu, u vezi je sa ISIS-om!

- U okviru šire regionalne operativne akcije u borbi protiv terorizma, ministarstvo unutrašnjih poslova pretreslo je 4. novembra dve lokacije - u Skoplju i Aračinovu. Jedna osoba (24) je privedena u Aračinovu, dok je druga (23) uhapšena na Kosovu - rekao je Mitko Čavkov, šef biroa za javnu bezbednost

  • 3

Makedonsko ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da su uhapšene dve osobe, osumnjičene da su pripremale terorističke akcije na teritoriji Makedonije.

UHAPŠENO 7 ČLANOVA ISLAMSKE DRŽAVE NA KOSOVU: Planirali terorističke napade širom Balkana!

Osumnjičeni su, kako prenosi MIA, bili u kontaktu sa bivšim pripadnicima takozvane Islamske države u Siriji i Iraku.

- U okviru šire regionalne operativne akcije u borbi protiv terorizma, ministarstvo unutrašnjih poslova pretreslo je 4. novembra dve lokacije - u Skoplju i Aračinovu. Jedna osoba (24) je privedena u Aračinovu, dok je druga (23) uhapšena na Kosovu - rekao je Mitko Čavkov, šef biroa za javnu bezbednost.

Policija je tokom pretresa zaplenila njihove kompjutere i telefone.

Procenjuje se da se dosad više od 150 makedonskih državljana pridružilo džihadistima u borbama na Bliskom istoku i da je desetine njih poginulo, dok su se neki vratili u zemlju, navodi MIA.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA