≫ 

DRINSKI SKADAR NA BOJANI: "Danju gradimo, noću neko ruši, ovo ima samo kod Andrića" (FOTO)

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, obišla je danas radove na mostu preko Drine kod Ljubovije gde je, zbog poplava i propuštanja vode iz Hidroelektrane "Bajina bašta", srušen deo konstrukcije, šteta ogromna

  • 0

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, obišla je danas radove na mostu preko Drine kod Ljubovije gde je, zbog poplava i propuštanja vode iz Hidroelektrane "Bajina bašta", srušen deo konstrukcije. U pratnji inženjera i izvođača radova konstatovano je da je šteta naneta na ovom projektu ogromna.

KRENULA KLIZIŠTA: Južna i Zapadna Morava u porastu, i Sava preti da se izlije

Prve procene su da je šteta između 300.000 i 400.000 evra, a Mihajlovićeva ističe da će "to neko morati da pokrije".

- Odgovornost ima ime, ali važno je da nema ljudskih žrtava - naglasila je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je najavila da će biti oformljena komisija Vlade Srbije za ispitivanje koje su mere preduzete u slučaju narastajućeg vodostaja na Drini koji je izazvao oštećenje na mostu, jer ovo nije prvi put da se tako nešto dešava.

- Elektroprivreda Srbije je morala da vodi računa da do ovoga ne dođe - istakla je Mihajlovićeva.

Foto: Vlada republike Srbije Foto: Vlada republike Srbije

Ona je objasnila da je voda iz HE "Bajina bašta" prema prvobitnim najavama trebalo da bude puštena 10. novembra, a puštena je tri dana ranije.

OD CIFRE ĆE VAM SE ZAVRTETI U GLAVI: Nove poplave u Srbiji prouzrokovale štetu od 3 MILIONA EVRA!

Mihajlovićeva je zapitala šta bi bilo da su u tom momentu, kada je voda puštana, radnici bili na skelama.

- Mi danju gradimo, da bi neko noću rušio. Ovo zaista nema nigde sem kod Ive Andrića - rekla je Mihajlovićeva pored mosta na Drini.

Foto: Vlada republike Srbije Foto: Vlada republike Srbije

Glavni inženjer na projektu Branko Miljković rekao je da neće biti moguće završiti most bez pomoći potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović i ministarstva koje ona vodi. On je naglasio da je velika sreća što pri poslednjem oštećenju koje je nanelo i veliku materijalnu štetu nije bilo ljudskih žrtava i što niko nije stradao.

Mihajlovićeva je, ističući važnost ovog projekta, navela da će izgradnja mosta skratiti put robe za najmanje 80 kilometara i napraviti najkraću vezu sa Koridorom 11 i Lukom Bar, a zajednički granični prelaz u Bratuncu smanjiće vreme zadržavanja vozila.

Foto: Vlada republike Srbije Foto: Vlada republike Srbije

Ona je podsetila da je projekat izgradnje mosta Ljubovija - Bratunac primer efikasne realizacije, jer su radovi započeti samo dve godine od potpisivanja Protokola o izgradnji mosta.

Foto: Vlada republike Srbije Foto: Vlada republike Srbije

Radovi na izgradnji mosta počeli su 20. oktobra 2015. godine, a ukupna vrednost investicije procenjena je na 13 miliona evra i uključuje izgradnju mosta, pristupnih saobraćajnica i zajedničkog graničnog prelaza. Planirani rok za završetak celog projekta je septembar 2017. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA