≫ 

OJAČAJTE BUDŽET: Koristeći ove aparate možete da uštedite gomilu novca!

Godišnji račun za struju za jednu običnu sijalicu je oko 600 dinara, a za štedljivu oko 180, pa se veći trošak za kupovinu na početku isplati za manje od osam meseci

  • 20

Energetski efikasni aparati mesečno mogu domaćinstvu da uštede račune i za 20 odsto i tako smanje mesečni račun za oko 650 dinara.

SUROVO PREDSKAZANJE U SRBIJI: Sijalica koja je svetlela VIŠE OD POLA VEKA pregorela! Samo 7 dana kasnije dogodila se TRAGEDIJA (FOTO)

Evo kako jedna SIJALICA može da vam poboljša seksualni život

Štedljivi uređaji jesu skuplji i razlika u ceni je možda najuočljivija kad kupujete štedljivu sijalicu koja košta oko 300 dinara, dok običnu možete da nađete i za 40 dinara.

Ipak, sa štedljivim sijalicama se postiže i najveća ušteda, a i duže traju. Primera radi, godišnji račun za struju za jednu običnu sijalicu je oko 600 dinara, a za štedljivu oko 180, pa se veći trošak za kupovinu na početku isplati za manje od osam meseci, piše Kurir.

Za energetski efikasne mašine za veš, frižidere ili uređaje za kuvanje treba i više novca, od nekoliko hiljada do desetak hiljada dinara, ali se taj novac brzo vraća. Energetski najefikasniji aparati i uređaji, s najmanjom potrošnjom električne nergije su oni koji imaju oznaku "A+++".

Sve je veći broj uređaja koji su dizajnirani tako da zadovolje minimalne energetske efikasne standarde. Ako aparat ima oznaku "energetske zvezdice" ili "Enerdži stara" to nači da ima najmanju potrošnju.

Kod kupovine monitora ili televizora treba obratiti pažnju na potrošnju u režimu "spreman za rad" ili stend baj, jer se i tada troše kilovati.

(Telegraf.rs / Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljuba

    12. novembar 2016 | 09:35

    Moje iskustvo sa štedljivim sijalicama je vrlo loše.Nisu trajale ni pet meseca zato ne vidim neku uštedu.

  • Svetlana

    12. novembar 2016 | 08:55

    Laž.

  • Qwerty

    12. novembar 2016 | 07:55

    Za sijalicu verujem, za frizidere ne znam, ali masine za pranje vesa i sudova sigurno trose vise struje i vode nego one od pre trideset godina. Ono sto su nekada zavrsavale za sat novijim modelima treba 2-3 sata koliko god ++++ redjali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA