SUROVO PREDSKAZANJE U SRBIJI: Sijalica koja je svetlela VIŠE OD POLA VEKA pregorela! Samo 7 dana kasnije dogodila se TRAGEDIJA (FOTO)

Marija Živanović, osamdesetčetvorogodišnja baka, preminula je u svom domu i sahranjena je juče

  • 30

Baka Marija Živanović (84), mažena i pažena od svih članova svoje porodice, u dubokoj starosti umrla je 8. septembra. Najdugovečnija sijalica u Srbiji zgasla je sedam dana ranije.

 SVI DOLAZE KOD ŽIVANOVIĆA DA VIDE ČUDO NEVIĐENO: Ova sijalica više od 50 godina SIJA BEZ PRESTANKA! (FOTO)

Marija Živanović, osamdesetčetvorogodišnja baka, preminula je u svom domu i sahranjena je juče, a samo nekoliko dana pre njene smrti zgasla je sijalica, koja je više od pola veka osvetljavala terasu stana u Paraćinu u kome je baka živela!

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

O ovoj neverovatnoj sijalici, koja je više od 52 godine unosila svojom svetlošću radost u dom porodice Živanović u Ulici Bore Petrovića, Telegraf je u dva navrata pisao kao o velikom fenomenu, jer je poznato da je vek običnih sijalica sa vlaknom veoma kratak. Još je neverovatnije ono što se dogodilo jer je sijalica, time što je pregorela, praktično najavila smrt vlasnice stana.

- Pre nedelju dana, otprilike, kao i uvek pritisnula sam prekidač da upalim svetlo na terasi ali se ništa nije dogodilo! Šokirala sam se kada sam shvatila da nema svetla i da je sijalica najverovatnije pregorela. To sam doživela kao gubitak nekog najmilijeg, jer nam je ta sijalica bila porodična amajlija. Vodili smo o njoj brigu kao o nekom najrođenijem. Ipak, nisam imala vremena da mislim o tome jer mi je svekrva bila u bolnici. Odmah potom našoj Mari bilo je sve gore, i na našu veliku žalost, umrla je 8. septembra – priča nam Vesna Živanović, staričina snaha, supruga njenog sina Dragana.

Vesna objašnjava da se baka uselila u taj stan 1964. godine sa svojim, sada takođe preminulim suprugom, Vitomirom i sinom Draganom. U stanu su zatekli zavrnute sve sijalice na sijaličnim mestima u sobama, pa i dugovečnu sijalicu na terasi.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Sijalica je bila zaštićena staklenom kuglom i nikada nije promenjena, iako je porodica uključivala svako veče, kada bi izlazili na terasu.

- Sada, kada o tome razmišljam, kako je Mara zvanično bila i vlasnica stana, čini mi se da je naša sijalica predosetila da će se njoj nešto dogoditi, i rešila je da nas napusti pre nje. Kao da su njihove dve sudbine karmički bile povezane i ostavile su nas da bolujemo i sećamo ih se kao nečeg tako važnog u našim životima – sa tugom govori Vesna.

Baka Mara, mažena i pažena od svoje porodice za života, a naročito od svojih unuka Nemanje i Jelene, iako je desetak godina provela u krevetu jer zbog bolesti nije mogla da hoda, odnela je na drugi svet, ako ga ima – i čudesnu svetlost „edisonke“, sa terase o kojoj je cela Srbija govorila.

(Z.R.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aerosmith

    11. septembar 2016 | 14:23

    boze kakva glupost

  • Paterson(ova)

    11. septembar 2016 | 14:14

    Oprostite,ali da nije deka?

  • Marija

    11. septembar 2016 | 13:42

    Crkoh od smijeha, što zbog ovih brkova kod babe što zbog udarne vijesti da je umrla žena od 84 godine i da je sijalica pregorela nakon 50 godina. Ljudi umiru u tim godinama svaki dan, a sijalica svaka ima rok trajanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA