TRAMP SE NIJE ŠALIO: Izgradiću zid prema Meksiku, proteraću tri miliona imigranata!

- Ono što ćemo učiniti jeste da ćemo proterati osobe koje su kriminalci i imaju kriminalni dosije, članove bandi, dilere droge, dosta tih ljudi - kazao je novoizabrani predsednik SAD

  • 10
Profil Donalda Trampa u slikama, 2016. god. Foto: Tanjug/AP

Novoizabrani predsednik Amerike Donald Tramp izjavio je u intervjuu u emisiji "60 minuta" američke TV mreže CBS, koja će biti emitovana večeras, da planira da odmah deportuje između dva i tri miliona imigranata koji nemaju dokumenta za boravak u Sjedinjenim državama.

>>> RUSVAJ U NJUJORKU: Amerikanci slavili Trampovu pobedu uz Šabana! (FOTO) (VIDEO)

- Ono što ćemo učiniti jeste da ćemo proterati osobe koje su kriminalci i imaju kriminalni dosije, članove bandi, dilere droge, dosta tih ljudi, verovatno dva miliona, a moglo bi da bude čak i tri miliona, proteraćemo ih iz naše zemlje ili ćemo ih zatvoriti. Ali, proteraćemo ih, oni su ovde ilegalno - kazao je Tramp u odlomku intervjua postavljenom na sajtu ove televizije.

On je dodao da će, kada američka granica bude "osigurana", zvaničnici zaduženi za imigraciona pitanja početi proces "određivanja" u vezi sa preostalim imigrantima koji nemaju dokumenta za boravak u SAD.

- Nakon što granica bude osigurana i nakon što se sve normalizuje, mi ćemo se odrediti u vezi sa ljudima o kojima oni govore, a koji su sjajni ljudi, oni su sjajni ljudi, ali mi ćemo se odrediti u vezi s tim. Ali, pre nego što se odredimo...veoma je važno, mi ćemo osigurati granicu - naveo je novoizabrani američki predsednik.

Upitan da li planira da izgradi zid duž granice SAD i Meksika, što je bio predlog koji je bio u centru njegove predizborne kampanje, Tramp je odgovorio "da", ali i dodao da bi pored zida tu moglo da bude "delimično i žice" u skladu s onim što su republikanski predstavnici u Kongresu predlagali.

- Za određena područja ja bih to, ali za određena područja zid je prikladniji. Ja sam veoma dobar u tome, to se zove gradnja - rekao je Tramp.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Biz- &

    13. novembar 2016 | 22:41

    Nego što! Sve što 'ne valja' ok.nazad!

  • Zagondzija

    13. novembar 2016 | 22:17

    Tako je Trump !!!

  • Glorija

    14. novembar 2016 | 07:43

    Živim u americi i ovako kad god to neko kaže a ne samo donald, optuže ga za racism. To nije racism, jednostavno ilegalne stvari treba da se rese brzim postupkom. Činjenica je da u ameriku donose droge najviše meksikanci a da ekstremisti obično teže da budu islamisti. Covek samo kaže ono što ovi ostali neće jer žele da ispadnu fini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA