SRBIN ČEKIĆEM RAZBIO KOMŠIJI GLAVU: Krvavi okršaj u Italiji

Srbin je komšiju, u pokušaju da zauzme stan koji je ostao upražnjen nakon smrti vlasnika, nakon svađe udario čekićem po glavi, ozbiljno ugrozivši njegov život

  • 5

Neimenovani Srbin koji nema italijansko državljanstvo sukobio se u subotu uveče sa dvojicom komšija u subotu uveče i tom prilikom je jednog od njih udario čekićem u glavu, pišu italijanski mediji.

KO ZAISTA STOJI IZA KRVAVOG OBRAČUNA U RIJECI? Policija uhapsila šestoro, razlog okršaja KOMŠIJSKA SVAĐA!

Zanimljivo je da niko od trojice muškaraca koji su učestvovali u incidentu nema prijavljenu adresu u Via del Borcino u Firenci. Oni su bili članovi i simpatizeri popularnog italijanskog pokreta Borba za dom, koji okuplja ljude koji smatraju da je pravo na stanovanje osnovno ljudsko pravo, pa se ne ustručavaju da zauzmu napuštene stanove i kuće i proglase ih svojima.

Ovi "skvoteri" su takav plan namenili i stanu u navedenoj ulici, ali je "borba" eskalirala do pokušaja ubistva, prenosi Blic.

Policija je po prijavi stanara stigla na lice mesta u subotu uveče. U zgradi su ih dočekala dvojica muškaraca, od kojih je jedan obilno krvario iz duboke posekotine na glavi. Njegov cimer, inače Iračanin star 57 godina, takođe je bio povređen i iz nosa mu je curila krv.

Prema njihovim rečima, Srbin je prvog, u pokušaju da zauzme stan koji je ostao upražnjen nakon smrti vlasnika, nakon svađe udario čekićem po glavi, ozbiljno ugrozivši njegov život. Iračanina je udario pesnicom i oborio na pod. Karabinjeri su, potom, pronašli Srbina skrivenog u istoj zgradi u prizemlju, koji je takođe nelegalno prisvojio. Nakon što su provalili ulazna vrata, nasilnik je uhapšen, a u stanu je pronađen i čekić kojim je napad izvršen. Na njemu, međutim, nije bilo krvi, ali je zato bilo tragova varekine, čiji se miris, prema rečima karabinjera, osećao u stanu.

Nakon hapšenja, Srbin je ubrzo prebačen u pritvor, a delo koje mu se stavlja na teret kvalifikovano je kao pokušaj ubistva. Naš državljanin koji je osumnjičen za ovo teško krivično delo je odranije poznat italijanskoj policiji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panda majstor

    14. novembar 2016 | 11:40

    Srpska posla. Nasilje na komšijama, ženama, djecom i lupanje glava je duga tradicija nas Srba svih vjeroispovjesti! Jesmo li mi normalni ili smo skroz lud narod. Urazumimo se!

  • Srpko

    14. novembar 2016 | 12:42

    Pravo privatne svojine je jace od ovog prava koje se pominje u tekstu. Srbi, ne otimajte tudju imovinu!!!!

  • Nn

    15. novembar 2016 | 10:02

    Otimali pljackali tudzu imovinu u ratu Pô bosni i hrvatskoj la su mislili da mogu u italiji. Vidise kakvi site srbi svoj na svoga ubije sta bi tek uradili drugom narodu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA