KAD DOMAĆIN DOČEKUJE GOSTE ZA ŠANKOM: Kako su Srbi slavsku ikonu i sveca premestili u kafanu

Usled nedostatka vremena i prostora, kao i brojnih poslovnih obaveza, u gradovima se neretko dešava da domaćini kupuju gotove slavske kolače, kao i da slavu obeležavaju u kafani ili restoranu

Komentari

  • ДУШАН КРАИШНИК БАЊА ЛУКА

    15. novembar 2016 | 12:01

    Брука и срамота. ,,, слава се у кући слави!!!!

  • ana

    15. novembar 2016 | 09:43

    Kakvi smo tako bam i jeste.. Ne daj Boze nikome .. Slaviti slavu a misliti na goste i gdje ih pocastiti je van svake pameti. E to je sustina svega sto mi slavimo da bih ljudima ugodili a ne Svecu sto skavimo i Gospodu nasem i Svetom Savi sto nam ostavi u amanet a mi sve zlouptrebismo. Slava Gospodu ..! AMIN!

  • Tutor

    14. novembar 2016 | 17:53

    Pitajte gospođu ministarku.

  • Srpkinja

    14. novembar 2016 | 14:35

    Najvaznije je podici slavu kuci, slavska sveca, kolac, zito i vino. A da li cu ja goste da pocastim u kafani ili kuci nebitno je, osnov slave je ovo prvo sto sam navela.

  • kesoovina

    14. novembar 2016 | 14:22

    Isto kao i za Bozic,umesto da se Badnje vece proslavi u krugu porodice posle odlaska u crkvu,ide se po kaficima i kafanama,veliko Srbi!!!

    • 14. novembar 2016 | 15:05

      Mile

      @kesoovina

      A vole da dele lekcije drugima. Sve "znaju" o istoriji, geografiji, religiji, gramatici, sportu, ratovima, politici, zdravstvu, lekovima, svetskim zaverama......Mnogi ne znaju koliko su tanki.

  • Aranđel

    14. novembar 2016 | 14:01

    Svijeća se prislužije a ne pali. Naučite to jednom da se svijeća prislužuje i ona služi dok se odvija slavski obred. Nije svijeća smeće pa da se pali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA