Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Pratite šta ste propustili u poslednjih 24 sata

  • 3

Burnih 24 sata je iza nas. Vesti iz Srbije, ali i iz celog sveta, brojne zanimljivosti su stizale iz minuta u minut, tako da je teško odrediti koja je vest bila udarnija od druge. Na našem portalu, istakle su se sledeće:

Trgovina ljudima je globalni fenomen koji pogađa sve – zemlje u političkoj i ekonomskoj tranziciji, nerazvijene zemlje i zemlje u razvoju, zemlje u ratu i postkonfliktne zemlje. Za Telegraf je ekskluzivno o tome govorio Lamont Hiebert, izvšni direktor Unitas-a. Više pročitajte OVDE.

Sednica Skupštine Srbije prekinuta je danas na kratko, zbog verbalnog “okršaja” poslanika Pokreta Dosta je bilo i poslanika Marjana Rističevića, a predsednica Skupštine Maja Gojković izrekla je poslanicima DJB dve opomene. Detalje sukoba možete da pogledate OVDE.

Građani Beograda su imali priliku da na gradskim ulicama vide old-tajmer vozilo za koje su pretpostavili da je ono koje je korišćeno za potrebe snimanja kultnog filma “Ko to tamo peva“. O čemu se radi, pogledajte OVDE.

Na području Apatina i Sombora razotkrivena i uhapšena grupa od 10 lica koja je prodavala, distribuirala i koristila različito naoružanje, a prilikom dramatične akcije hapšenja, policija je kod članova pomenute grupe pronašla ogromnu količinu eksploziva, pušaka, mina, zolja. Kako je izgledala akcija pogledajte OVDE.

Sa prvim danom Nove godine, dame u Srbiji će morati da rade šest meseci duže, tako da bi svaka pripadnica lepšeg pola, ukoliko planira da ode u penziju, trebalo najkasnije do 30. decembra podnese zahtev Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO). Višeo ovoj temi možete da pročitate OVDE.

Telo osamnaestogodišnjeg Mičela Bouvija, koji je izvršio samoubistvo jer mu je to navodno rekla “devojka” sa Fejsbuka, pronašao je njegov brat 31. jula. Više o tome pročitajte OVDE.

Pravoslavni vernici su danas obeležili Đurđic, slavu koja je u narodu poznata i kao “mali Đurđevdan”, jer je reč o istom svecu, Svetom Đorđu. Prema narodnoj tradiciji i verovanju, počevši od današnjeg dana, 16. novembra, pa sve do 24. novembra vremenske prilike ukazaće nam kakva će biti predstojeća zima. Detalje pogledajte OVDE.

Pušače ne ubija samo rak: od hronične opstruktivne bolesti pluća (HOBP) svake godine u Evropi umre između 200.000 i 300.000 ljudi, a u svetu više od tri miliona. Oboljenje, poznato i kao bolest pušačkih pluća, karakteriše povremeno ili stalno suženje disajnih puteva, što dovodi do otežanog disanja, praćenog iskašljavanjem i stalnim osećajem umora. Više o ovom problemu možete saznati OVDE.

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 19 časova dočekuju Armani iz Milana u Areni, a na konferenciji pred meč sa crveno-belima govorili sut trener Jasmin Repeša i srpski reprezentativac Milan Mačvan. Više pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • brana

    16. novembar 2016 | 21:25

    Taj autobus nema veze sa onim iz filma koji se inace nalazi u Sloveniji.

  • MOMČILO SPALEVIĆ

    16. novembar 2016 | 21:31

    Ponašanje Đokovića na momentima ne priliči jednom sportisti njegovog kalibra. Treba da se ugleda na Nadala i kad ne ide da bude veliki.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA