Ovaj čovek je otkrio Trampov broj telefona

Egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi je preneo da mu je Tramp rekao da je bio prvi svetski lider koji je stigao do njega

  • 0

Australijski premijer preduhitrio je svetske lidere i među prvima telefonirao novoizabranom američkom predsedniku Donaldu Trampu zahvaljujući tome što je broj njegovog mobilnog telefona dobio od jednog igrača golfa.

Tramp je odlučio koju zemlju će prvo posetiti kao zvanični predsednik SAD. Oduševićete se kad čujete!

Australijski premijer Malkolm Turnbul je prošle nedelje rekao da je imao "topao" i "vrlo otvoren" petnaestominutni razgovor s Trampom, samo nekoliko sati pošto je republikanski kandidat proglasio pobedu na predsedničkim izborima.

Sidnejski "Dejli telegraf" objavio je da je Turnbul bio drugi svetski zvaničnik koji je pozvao Trampa da mu čestita pobedu. Egipatski predsednik Abdel Fatah el Sisi je preneo da mu je Tramp rekao da je bio prvi svetski lider koji je stigao do njega.

Greg Norman, australijski igrač golfa koji živi u SAD, potvrdio je da je posle izbora dao Trampov broj australijskom ambasadoru u SAD Džou Hokiju.

- Bilo mi je zadovoljstvo i čast da olakšam vezu premijera Turnbula i izabranog predsednika Trampa na molbu ambasadora Hokija - rekao je Norman.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

On je dodao da veoma poštuje obojicu jer ih je "izabrao narod" i da je srećan što "Trampa može da nazove svojim prijateljem". Ističe da je zadovoljan što je povezao dvojicu zvaničnika kako bi mogli "dalje da unaprede dugogodišnje veze njihove dve zemlje".

Turnbul nije objasnio zašto australijski zvaničnici nisu imali Trampov broj.

- U diplomatiji i politici koriste se mnoge mreže. Mogu samo da kažem da imamo odlične mreže, odlične veze i da je Greg Norman veliki Australijanac - rekao je Turnbul novinarima.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA