Majka stradalog Britanca traži izručenje Srbina

Nikola Miščević kamenjem je gađao Kelija, koji je skočio u vodu u pokušaju da pobegne i udavio se

  • 15

Kolet Keli, majka Denija Kelija (23), britanskog turiste koji je poginuo na Zakintosu u avgustu prošle godine nakon što ga je jurio državljanin Srbije, radnik obezbeđenja jedne diskoteke Nikola Miščević (32), traži njegovo izručenje kako bi mu se sudilo u Grčkoj.  

"NIKOLA JE NAPAO I GAĐAO KAMENJEM BRITANCA": Mladić se udavio dok je bežao, britanski mediji optužuju Srbina za njegovu smrt

Sud je saopštio i da je Nikola Miščević kamenjem gađao Kelija, koji je skočio u vodu u pokušaju da pobegne i udavio se. Na početku suđenja je navedeno da je Keli izgubio život u vodi pošto je morao da pliva sve dalje od obale, u begu od srpskog državljanina.

Advokat porodice Keli je naveo da su grčke vlasti ispoljile veliku dozu nestručnosti pošto su dozvolili Miščeviću da napusti Zakintos i da se vrati u Srbiju.

Ipak, rečeno je da je Miščević osuđen u Grčkoj zbog napada na Denijevog prijatelja Martina Spensera, koji je mobilnim telefonom snimio sukob Srbina i Britanca. Na sudu je navedeno i Miščević dobio pasoš nazad pre nego što je mogao da bude optužen za smrt Kelija, pošto su grčki istražitelji propustili priliku da povežu dva slučaja.

Foto: Profimedia/Caia Image Foto: Profimedia/Caia Image

Majka stradalog Britanca Kolet Keli je iznela zahtev da grčke vlasti zatraže ekstradiciju Miščevića, kako bi moglo da mu se sudi u Grčkoj.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MinaGogi

    17. novembar 2016 | 23:18

    Nemam pojma šta je ovde bilo ali tvrdim da su engleski turisti najveće svinje na svetu gde god se pojave. Nema mesta koje ne unerede i ispovraćaju pijani, bahati i razuzdani. Pre nego uplatim letovanje istražim u kom su broju takvi tamo i to radim odavno.

  • Marina

    17. novembar 2016 | 23:16

    A razlog jurnjave????

  • polat

    17. novembar 2016 | 22:35

    i treba da mu se sudi u Grckoj,nasilnik jedan sta li je mislio da moze proci bez nista e to nije srbijansko pravosudje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA