Počinju saslušanja zbog smrti malog Radenka: Osumnjičeni doktor prvi kod tužioca

Saslušanje će, kako je planirano, trajati do 28. novembra, a dnevno će biti saslušavano po četiri ili pet osoba kako bi se sakupile sve informacije i utvrdilo šta je dovelo do tragičnog ishoda i ko je odgovoran za smrt dečaka

  • 0

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici sutra počinje saslušanje dvadesetak zdraavstvenih radnika koji su bili uključeni u lečenje osmogodišnjeg Radenka Nikodinovića iz Kozjaka, koji je šest dana posle preloma ruke preminuo od sepse.

MALOM RADENKU ODRŽAN ČETRDESETODNEVNI POMEN: Roditelji neutešni, krivac ne odgovara

Pored njih saslušani će biti i dečakovi roditelji, a kako je potvrdio vršilac funkcije javnog tužioca Zoran Nestorović, prvi će biti saslušan doktor Dobrivoje Bojanić, ortoped Opšte bolnice u Loznici, koji je osumnjičen za nesavesno lećenje dečaka, zbog čega je protiv njega Ministarstvo zdravlja Srbije podnelo krivičnu prijavu.

Saslušanje će, kako je planirano, trajati do 28. novembra, a dnevno će biti saslušavano po četiri ili pet osoba kako bi se sakupile sve informacije i utvrdilo šta je dovelo do tragičnog ishoda i ko je odgovoran za smrt dečaka.

NOVI DETALJI SMRTI MALOG RADENKA: Kobnog dana doktor imao 70 pacijenata. Jedva stigao da ukaže pomoć svima

Na ovo pitanje odgovor očekuju i Radenkovi roditelji, Zorica i Milan Nikodinović, koji se od 8. oktobra, kada je dečak posle komplikacija preminuo na Institutu za majku i dete u Beogradu, nadaju da će istina izaći na površinu i pravda pokazati svoje lice.

– Supruga i ja smo prethodno tri sata saslušavani u policiji, a sada smo pozvani da dođemo i u tužilaštvo. Rečeno nam je da će pre nas saslušati doktora Bojanića, a mi se iskreno nadamo da će uskoro biti utvrđeno ko je odgovoran za nesreću koja nas je zadesila. Kako nam je objašnjeno, ceo slučaj se odvija po ubrzanoj proceduri, mada za nas sve ovo traje već previše dugo – rekao nam je danas dečakov otac Milan.

KLOŠARU, ZAR SE TAKO ŽALI IZGUBLJENI SIN? Porodica malog Radenka dobila preteće pismo

U tužilaštvu su ranije objasnili da je saslušanje već obavila policija, kao i da su prikupljeni svi drugi neophodni izveštaji i obdukcioni nalaz, a da će posle ovog saslušanja biti angažovani veštaci, na osnovu čije analize će biti preduzeti sledeći koraci u ovom procesu.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA