ZEMLJA SE OTVORILA: Dron snimio ogromnu pukotinu nakon razornog zemljotresa na Novom Zelandu (VIDEO)

Kao u holivudskim apokaliptičnim filmovima

  • 2

Neverovatni snimak dronom pokazuje koliku je zapravo štetu napravio nedavni zemljotres od 7.8 stepeni Rihterove skale u Kekeregu oblasti na Novom Zelandu. Pukotina u oblasti Kekeregu je samo jedna od nekoliko sličnih koje je izazvao pomenuti Kaikora zemljotres izazivajući užas i haos u Severnom Kentenberiju na Novom Zelandu prošle nedelje.

OTKLONJEN KVAR U NUKLEARKI U FUKUŠIMI: I dalje preti opasnost od cunamija - talasi tri metra!

Novi snimci dronom GeoNet prate pukotinu celom njenom dužinom preko prostrane ravnice i brda, gde se može videti kako se planinski obronci izvrću naopako i obrušavaju duž 30 kilometara. Tektonski poremećaj je bio toliko jak da je pukotina ponegde široka čak 10 metara sa dva metra. 

Tamošnji seizmolog Bil Fraj rekao je da se uvek najviše iznenadimo kada zemljotres pogodi baš naše dvorište ali je ova situacija drugačija jer je potres bio toliko jak da je izazvao cunami.

Šteta koju je po prelepom zelenom istrvu izazvao prošlonedeljni zemljotres je devastirajuća jer se i nivo mora podigao a vozne šine, ulice i kuće se sasvim ispremetale. Geolozi smatraju da je veličinu štete izazvalo nekoliko pukotina na gornjoj kori koje su popucale u isto vreme.

Energija zemljotresa je bila jaka kao 400 atomskih bombi, poručuju fizičari.

(Telegraf.rs / Izvor: dailymail.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA