• 5

PAO BOSANSKI KLAN: Spektakularno hapšenje 16 članova u Barseloni (VIDEO)

"Bosanski klan" je odranije poznat španskoj policiji. Uglavnom su "operisali" po metroima, a uvek su delovali kao savršeno organizovana grupa, tako da je svaki pojedinac imao određeno zaduženje

  • 5

Tokom zajedničke akcije španske policije i Europola u Barseloni uhapšeno je 16 pripadnika takozvanog "bosanskog klana", a koji su osumnjičeni da su u okviru organizovane kriminalne grupe trgovali ljudima.

 

ŽENSKI BOSANSKI KLAN HARA MADRIDOM: Izbace OGROMNE GRUDI i onda džepare ljude!

 

Španski mediji su preneli da se ove osobe terete da su nasilno iz Bosne i Hercegovine odvodili žene, čak i neke koje su bile maloletne, da bi za njih krale u turističkim područjima Španije.

 

Nadalje se navodi kako je policija tokom istrage u vezi sa ovim slučajem evidentirala devet maloletnih osoba, koje su zatečene u izrazito lošim higijenskim uslovima, kao i to da su osobe iz države uz pomoć falsifikovanih dokumenata dolazile do Španije. Žrtve trgovine ljudima su završavale u Italiji, na jugu Francuske ili u Španiji.

 

Sumnja se da su muškarci, koji su takođe predmet akcije, bili posvećeni pljačkama, posebno putničkih vozila i kampera, dok su žene džeparile. Organizovana grupa je imala jasno definisane uloge članova, kao i zadatke.

 

Inače, "bosanski klan" je odranije poznat španskoj policiji. Uglavnom su "operisali" po metroima, a uvek su delovali kao savršeno organizovana grupa, tako da je svaki pojedinac imao određeno zaduženje. Glavna osoba u lancu je bila ta koja je krila ukradene predmete, to jeste novčanike i novac, dok se situacija ne bi smirila. Inače, vođe klana su svakodnevno imale poslovni plan na osnovu kojeg su izdavale naređenja džeparošima koliko taj dan treba da donesu novca.

 

Pre dve godine gradske vlasti Madrida su zabranile prilaz metrou ženama za koje je utvrđeno da rade za klan. Ovo je bila prva zabrana te vrste u Španiji. Prošlog jula su i osuđene neke članice klana. Članice grupe džeparoša u Madridu su tada, umjesto zatvorske kazne, kažnjene sa 1.800 evra. Među osuđenima su bile Raifa Ibrahimović, Zahida Ibrahimović, Maja Ibrahimović, Valerija Ibrahimović, Tanja Ibrahimović, koja koristi i ime Roberta, te Hasnija Ahmetović. Godinama su organizovano pljačkale turiste i putnike metroa u Madridu.

 

Pogledajte video:

 

 

(Telegraf.rs / Izvor: Nezavisne novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA