≫ 

BILA JE TRUDNA, A ONDA JE SAZNALA UŽASNU ISTINU: Lekari su joj iz stomaka izvukli tumor težak 8 kilograma i ćerku Sofiju!

Zajedno sa bebom, koja je na svet došla carskim rezom, lekari su iz stomaka žene izvadili i odstranili ogromni tumor koji je u međuvremenu narastao pola metra

  • 2
Ilustracija - Foto: Wikipedia/Salim Fadhley Ilustracija - Foto: Wikipedia/Salim Fadhley

Radosnu vest da je trudna, 24-godišnja Aneta Jakimovska iz Skoplja dočekala je sa zastrašujućom informacijom da ima cistu na jajniku od osam santimetara i da se ne zna kako će se ona ponašati tokom trudnoće.

RAK OD 30 KILA: Kad budete videli KOLIKI su TUMOR izvadili ženi Stoji iz Banjaluke, neće vam biti dobro (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Uprkos tome, Aneta je uz konsultaciju sa ginekolozima odlučila da rizikuje, pa je pre dve nedelje rodila živu i zdravu ćerkicu Sofiju.

Zajedno sa bebom, koja je na svet došla carskim rezom, lekari su iz stomaka žene izvadili i odstranili ogromni tumor, koji je u međuvremenu narastao pola metra i bio težak čak osam kilograma.

Ovo je veoma redak slučaj da se istovremeno sa porođajem vadi i toliko velika cista.

- Napravili smo mali horizontalni rez, izvadili bebu, a potom i tumor. Beba je zdrava, a pacijentkinja je odlično podnela operaciju. Tumor je potpuno bio izvađen i nije se razlio po utrobi žene, što je veoma značajno. Analiza izvađenog tumora je pokazala da se radi o retkoj cisti, srećom benignoj. Mogućnost ponovonog rađanja pacijentkinje je sačuvana - izjavio je dr Zoran Jovanovski, koji je sa svojim timom ginekologa izvršio porođaj i odstranjivanje ogromnog tumora.

Mala Sofija je rođena sa 48 santimetara i težinom od 2.350 grama.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA