Roditelji u Srbiji će uskoro moći preko interneta da pravdaju deci časove! Unapred

To će biti najava roditelja da dete neće doći u školu, a učenici neće moći da pristupe tom servisu, tako da su su sprečene i eventualne zloupotrebe

  • 5
Osnovna škola Aleksa Šantić - Kaluđerica Foto-ilustracija: Milena Đorđević

Direkcija za elektronsku upravu Srbije sprema više od sedam servisa za građane Srbije, a u planu je da osim postojeća dva, e- bebe i servisa za zamenu zdravstvenih knjižica, oni dobiju i e-vojsku, e-vrtiće, servis za plaćanje poreza na imovinu, za registraciju vozila, za auto-škole, i možda već sledeće godine e- opravdanje.

Ministarka Ana Brnabić za Telegraf: Trudićemo se da za dve godine u IT sektoru stignemo Evropu (VIDEO)

Ovo poslednje, kako je najavio Dušan Stojanović direktor Direkcije, pravdaće izostanak deteta iz škole, odnosno, to će biti najava roditelja da dete neće doći u školu.

On je novinarima u Vladi Srbije rekao da je Švedska već uvela ovaj servis po čijem modelu bi i naše Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave napravilo servis.

- Servis ima perspektivu, ali o tome još nismo konrektno razgovarali, još nisam ubedio šeficu (ministarku Anu Brnabić) - našalio se Stojanović.

On ističe da deca neće moći da pristupe tom servisu, tako da su su sprečene i eventualne zloupotrebe.

Najavio i da sledi nastavak razvoja servisa e-beba, tako da će se raditi na tome da se i papiri za dečji dodatak, kojih trenutno ima 14, smanje. Kaže da će uskoro građani moći da dobijui SMS da im neki dokument ističe i da bi trebalo da ga zamene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    23. novembar 2016 | 14:37

    Ускоро ће роботи ићи у забавишта и школе уместо деце...

  • Riki

    23. novembar 2016 | 14:45

    Pametna ideja,roditeljima olaksati posao.

  • Deda Žika

    23. novembar 2016 | 15:43

    Kad smo sve sredili elektronski,moje pitanje glasi:Kada će gospoda glavna birokratija preći na elektronski upis dece u vrtiće Novoga Sada.O subvencijama da nepričamo to je haos a ne strka .Pre će deda mraz nego što će ovi birokrati srediti ili ažurirati upise privatnih vrtića ....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA