TRAMPOVO IZNENAĐENJE: Hirurgu ponudio da bude ministar stambenog razvoja!

Karson je prethodno otpao tokom trke za republikansku nominaciju i podržao Trampa

  • 0

Iako se u medijima pojavila informacija da je bivši pretendent na republikansku kandidaturu na predsedničkim izborima u SAD Ben Karson dobio od Donalda Trampa ponudu da postane ministar stambene izgradnje i urbanog razvoja, Karsonov portparol to demantuje.

TRAMP POSTAVIO PRVU ŽENU ZA MINISTRA: Naravno, ona je MILIJARDERKA (FOTO)

On kaže da Karson nije dobio ponudu, već poziv da razmotri preuzimanje funkcije ministra stambene izgradnje i urbanog razvoja koji mu je uputio novoizabrani američki predsednik Donald Tramp.

- Tramp nije izneo ponudu. On je zatražio (od Karsona) da razmotri to. Ništa nije ponuđeno i nikakva odluka nije doneta - rekao je Karsonov portparol Armstrong Vilijams.

Podsećamo da je Karson penzionisani hirurg koji je otpao tokom trke za republikansku nominaciju i podržao Trampa.

Foto: Guliver/Chip Somodevilla/Getty Images Foto: Guliver/Chip Somodevilla/Getty Images

Tramp, nakon što je imenovao guvernerku Južne Karoline Niki Hejli za američku ambasadorku u Ujedinjenim nacijama, izabrao je i Betsi DeVos za novu ministarku prosvete.

DeVos je 58-godišnja milijarderka i filantrop iz Mičigena koja vodi Američku federaciju za decu, prenosi "En-Bi-Si njuz".

Dok je Tramp nazvao DeVosovu briljantnom, Nacionalna asocijacija za obrazovanje koja podržava javno obrazovanje osudila je DeVosovu navodeći da je ona podržavala prosvetnu politiku koja je štetila učenicima.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Ova asocijacija osuđuje obrazovanje koje se zasniva na dobijanju vaučera za školovanje, što zagovara DeVos, smatrajući da svi učenici treba da dobiju šansu da pohađaju dobru javnu školu i priliku da uspeju bez obzira na poreklo ili socijalne prilike.

DeVos je tokom predizborne kampanje bila donator za Džeba Buša i Karli Fjorinu, da bi kasnije kao predsedničkog kandidata podržala senatora iz Floride Marka Rubija, a ne Trampa, prenosi "En-Bi-Si njuz".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA